Top

Justtravelme

 

Het is alweer twee weken geleden dat ik terug ben gekomen uit Nepal. Nog steeds denk ik met veel plezier terug aan deze fantastische maand. De eerste week bracht ik door in één van de koningssteden: Bhaktapur. Een stad met een bijzondere geschiedenis. Vandaag laat ik een aantal foto’s zien die ik gemaakt heb in Bhaktapur. Fotoverslag Bhaktapur.

 

 

Bhaktapur is één van de koningssteden. Het staat bekend om de vele pleinen met verschillende tempels. Uiteraard heb ik ook een bezoekje gebracht aan al deze pleinen.

 

Een van de belangrijkste pleinen in Bhaktapur is het Durban square. Je vind hier een flink aantal tempels en daarnaast ook de ingang van het koninklijk paleis. In 2015 werd Bhaktapur ook getroffen door de verschrikkelijke aardbeving. Heel veel merk je daar niet meer van in het oude centrum. De meeste tempels zijn heel gebleven. Wel zijn er een paar tempels die helaas beschadigd of verwoest zijn. Deze zijn ze op dit moment nog altijd aan het herstellen.

 

 

In Bhaktapur is het vooral genieten van de stad. Er zijn nog altijd veel gebouwen beschadigd, maar ook een heel groot deel is weer helemaal opgebouwd.

 

Ben jij al eens in Bhaktapur geweest?

Comments:

post a comment