Top

Justtravelme

Je kan naar steden gaan om er gewoon een kijkje te nemen. Of om eventueel een paar foto’s te maken. Maar je kan ook naar een stad gaan om daar op bijzondere plekken te fotograferen. Omdat het niet altijd even duidelijk is waar je deze plekken kunt vinden, heb ik een artikel geschreven over Rotterdam. Daar heb ik namelijk gewoond en deze stad is de perfecte plek voor een bijzondere fotoreportage. Op stap in Nederland: fotograferen in Rotterdam.

 

Annabel
Als je van kleurrijke plekken houdt, ga dan zeker naar Annabel. Zelf kwam ik hier bij toeval terecht, omdat ik naar een concert in de Annabel ging. Je hebt hier ontzettend veel mooie plekken om een fotoshoot te houden. Allemaal met een andere bijzondere achtergrond. Ook is er een trap die gebruikt kan worden. Het is er helaas wel altijd behoorlijk druk met mensen die een fotoshoot houden, dus het kan zijn dat je soms even moet wachten. In de zomer zijn hier ook allemaal bars, dus dan moet je in de ochtend heen gaan om ongestoord je gang te kunnen gaan. Ook als je alleen bent, kun je hier prima terecht. Alleen foto’s met de bijzondere muurschilderingen zijn ook prachtig!

 

 

Maashaven
Als je van een rauwe plek houdt, dan kon je in Rotterdam zeker aan je trekken. Rotterdam is over het algemeen al erg rauw en dus zal je niet lang hoeven zoeken naar een mooie plek om te fotograferen. Aangezien urbex fotografie steeds populairder wordt, zijn sommige locaties helaas wel wat drukker. De mooiste plek om dit soort foto’s te maken is in de Maashaven. Misschien wel bekend van het tv-programma Het Perfecte Plaatje. Daar gingen ze namelijk ook naar deze locatie. Je hebt hier allemaal industrie en kunt hier vrij inlopen. Ook heb je mooi uitzicht op het water. Er zijn hier echt ontelbaar veel mooie punten om een foto te maken. Of om bijvoorbeeld een fotoshoot te houden met model. Let ook bij deze locatie ook weer een beetje op wanneer je gaat. Op een zondagmiddag met mooi weer zal je namelijk niet bepaald de enige zijn. Doordeweeks kan het hier erg druk zijn met werkverkeer, dus misschien ook niet de beste optie.

 

 

Andere plekken
Uiteraard zijn er nog meer mooie plekken in Rotterdam. Zo zou je bijvoorbeeld een kijkje kunnen nemen bij de Erasmusbrug. Vooral in het donker het je hier een prachtig uitzicht op de andere bruggen. Ook is de Maastunnel voor fietsers/voetgangers een bijzondere plek. Vooral de roltrappen geven heeft veel uitstraling aan foto’s. En verder kan je uiteraard ook nog naar mooie plekken in het centrum. Maar dat is teveel om op te noemen. Daarvoor kun je beter gewoon het centrum inlopen en rond kijken. Maar sla sowieso de hierboven genoemde plekken niet over.

post a comment