Top

Justtravelme

Meestal probeer ik op reis niet zo heel veel uit te geven aan dingen als bijvoorbeeld kleding. Ik zorg ervoor dat ik genoeg bij mij heb, zodat ik bijna niks meer hoef te kopen. Alleen soms ontkom je er gewoon niet aan. Heel af en toe wordt er daarom wel eens wat nuttigs gekocht op reis. Laatst ging ik eens door mijn spullen en kwam daar dingen tegen waarvan ik dacht: oeh handig dat ik dat toen gekocht heb. Vandaag heb ik deze dingen op een rijtje gezet in de beste aankopen die ik op reis heb gedaan.

 

Sarong
Om mee te beginnen een product die iedere vrouw echt moet hebben. Namelijk een sarong. Dit stukje stof is echt perfect voor op reis. Het weegt niks en is erg dun, maar wel overal voor de gebruiken. Dingen waar ik het voor gebruikt heb: als sjaal in een bus met airco, als jurk voor op het strand, als strandlaken, als douchehanddoek, als dekbed en voor in tempels. Het is maar 1 kledingstuk, maar toch met zo ontzettend veel gebruiksopties. Echt heel handig! Natuurlijk zijn er in Nederland ook wel sarongs te vinden, maar koop er gewoon 1 op reis. Veel mooier en kleurrijker en ook nog een mooi aandenken. Ik heb er meerdere, maar 1 daarvan is echt prachtig en die gebruik ik ook heel veel als sjaal in de winter.

 

 

Slippers
Het klinkt misschien een beetje om als ik zeg dat één van mijn beste aankopen op reis teenslippers waren. Want wacht die kun je in Nederland toch ook gewoon halen. Voor 1,50 liggen ze al bij de Primark. Nou ik zal het uitleggen. Uiteraard heb ik ook meerdere paren goedkope slippers van de Primark en daarnaast nog een paar duurdere slippers van de sportwinkel. Toch zijn mijn favoriete slippers afkomstig van Khao San Road in Bangkok. Eigenlijk had ik normaal gezien die helemaal niet gekocht, maar mijn bagage was niet aangekomen en ja tis wel fijn om een setje slippers te hebben. Daarom voor een euro of 3-4 maar een paar gehaald op de markt. Later bleek dat het echt het beste paar slippers is die ik ooit heb gehad. Ik gebruik ze nu namelijk al 4 jaar regelmatig en ze zijn nog steeds heel mooi en nauwelijks vervormd. Daarnaast kwam ik erachter dat je goedkope Nederlandse teenslippers niet echt handig zijn in Azië als het regent. Het wordt er namelijk spekglad op straat en met je slippertjes wordt je net Bambi. Tenminste met je Nederlandse slippertjes. De Thaise slippers hadden juist superveel grip!

 

 

Harembroek
De harembroek vind ik mode technisch echt verschrikkelijk! Alleen op reis is het echt een heerlijke broek. Het is een lekker dunne en losse broek. Dit is perfect voor lange reizen met het openbaar vervoer, helpt heel goed tegen de muggen en is ook nog eens heel handig bij het bezoeken van tempels. overigens draag ik thuis deze broeken niet echt. Alleen soms als chillbroek als ik een dagje bankhangen op het programma heb staan. Je kunt de broeken in Nederland alvast kopen of gewoon in Azië. Ik zou voor het laatste gaan, dan heb je meteen een souvenirs die je regelmatig gaat gebruiken. Ook kosten ze daar echt bijna niks en zien ze er best mooi uit. De meesten hebben olifantjes als motief en zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Ook handig (al weet ik niet of dat nou een voordeel of een nadeel is) is dat je meteen kunt zien wie er backpackers zijn. Iedereen loopt namelijk in dezelfde broeken rond. Ik heb tot nu toe 4 keer een harembroek op reis gekocht en deze echt heel vaak gebruikt. Nog steeds worden ze gebruikt als chillbroek.

post a comment