Top

Justtravelme

Koffers op reis

De laatste jaren komen er steeds meer reisprogramma’s op de Nederlandse TV. Uiteraard kijk ik al deze programma’s omdat ik een reisfanaat ben. Er zit wel een behoorlijk groot verschil in de programma’s en vandaag willen ik jullie vertellen wat in mijn ogen de beste reisprogramma’s zijn.

 

3 op reis
Dit programma kijk ik al jaren met veel plezier. Voordat ik op reis ga, zoek ik ook altijd op of er toevallig een uitzending over mijn bestemming is gemaakt. Vaak is dit wel het geval. Ook haal ik veel inspiratie uit bestemmingen waar ze heen gaan. In 3 op reis worden erg diverse landen en steden bezocht. Erg populaire steden/landen waar iedereen heen gaat, maar ook bestemmingen die nog niet zo ontdekt zijn. In het programma vertellen de presentatoren met groot enthousiasme over de bestemming waar ze zijn. Dit enthousiasme maakt dat je eigenlijk ook meteen op het vliegtuig wil springen die kant op. Het nieuwe seizoen van 3 op reis is begin september begonnen en wordt iedere zondag om 19.50 uitgezonden op NPO 3. Oude afleveringen zijn te vinden op de 3 op reis website.

 

Floortje naar het einde van de wereld
Nog een programma die ik echt nooit mis en soms zelfs meerdere keren terugkijk. In Floortje naar het einde van de wereld neemt Floortje Dessing je mee naar bijzondere mensen die in een uithoek van de wereld leven. Van leven in de wildernis naar een klein eiland in de Stille Oceaan. Dit programma kijk je niet om inspiratie op te doen. (kan wel maar de bestemmingen zijn nou niet zo makkelijk te bereiken). Dit programma kijk je voor de onwijs mooie beelden en het vaak fantastische verhaal van mensen die de ‘normale’ wereld achter zich hebben gelaten en hun eigen droom najagen. Floortje Dessing is natuurlijk de presentatrice die dit het beste kan maken door haar vele ervaring en zoektocht naar een mooi verhaal. Floortje is op dit moment nieuwe uitzendingen aan het opnemen. Waarschijnlijk komen die begin volgend jaar op TV. Oude afleveringen zijn te bekijken op www.npo.nl

 

Reizen Waes
Het laatste programma die ik eigenlijk niet mis is Reizen Waes. Geen Nederlands programma dit keer maar één van de Belgische TV. In reizen Waes reist Tom Waes naar uiteenlopende bestemmingen. Wel eigenlijk allemaal ‘vreemde’ bestemmingen. Zo ging hij de wildernis van Alaska in, maar ook naar bijvoorbeeld Paraguay en Vanuatu. Bestemming die nog niet zijn overlopen van het toerisme en ook niet altijd even makkelijk te bereizen zijn. De meeste bestemmingen waar hij heen gaat kan ik alleen van dromen. Alleen Albanië ben ik ook al eens geweest. Ik vind dit programma leuk om te kijken, omdat het niet zo voorspelbaar is. Tom doet nogal eens bijzondere dingen en houdt ervan om het randje op te zoeken. Dit maakt zijn programma en interessant en niet zo voor de hand liggend programma. Helaas is dit programma niet via internet terug te kijken. Als iemand een tip heeft over het terugkijken van alle afleveringen, dan hoor ik het graag!

 

Wat is jouw favoriete programma? Heb je ook tips voor mij qua programma’s die ik echt zou moeten gaan kijken?

Comments:

  • 21 september, 2016

    Ooit keek ik ALLE reisprogramma’s die er waren en miste ik geen aflevering van 3 op reis. Tegenwoordig kijk ik bijna niet meer. Ik vind de dingen die in beeld komen vaak dingen die ik zelf niet snel zou ondernemen (of boven budget) en haak dan vaak een beetje af. Of te veel gepraat en te weinig beelden van het land zelf. 🙂 Heb dus het afgelopen jaar maar weinig reisprogramma’s gevolgd… misschien toch weer eens proberen, is ergens toch wel leuk om inspiratie op te doen hè?! 🙂

    reply...

post a comment