Top

Justtravelme

BoraBora

Op het moment ben ik alweer een lange tijd in Nederland en staan er nog geen reisjes gepland de komende tijd. Ik moet het dus helaas doen met de mooie herinneringen van de landen waar ik geweest ben. Maar naast het missen van de geweldige plekken waar ik ben geweest, zijn er ook nog bijzondere dingen die ik mis als ik in Nederland ben. Maar welke dingen zijn dit nu eigenlijk? De drie dingen die ik in Nederland mis.

 

7/11
Als allereerste is er een winkel die je overal in Azië kan vinden, maar die helaas nog niet in Nederland is verschenen. Namelijk de 7/11. Dit is echt een fantastische winkel en iedere Azië-ganger zou dit wel beamen. De 7/11 is eigenlijk een soort supermarkt, dus als je zo kijkt niet eens heel bijzonder. Alleen als je in Azië op reist gaat, weet ik zeker dat je heel veel naar de 7/11 gaat. Zo kan je hier bijvoorbeeld hele handige verpakte broodjes halen. Heel fijn om mee te nemen als je een dagje op pad gaat, maar ook als ontbijt at ik deze broodjes vaak. Verder kan je hier ook lekkere tosti’s halen die ook nog eens warm worden gemaakt voor je. Wat vooral een voordeel is, is dat je bijna nooit hoeft te zoeken naar een supermarkt, want 7/11 zit op zo ongeveer iedere hoek van de straat.

 

 

Eten op straat
Wat ik heel chill vind, is dat je in Azië echt overal op straat voor bijna niks kan eten. Jammer genoeg vind je dit niet in Nederland! Het klinkt misschien een beetje raar om op straat te gaan eten, maar de straatstalletjes verkopen echt heerlijk eten. Het wordt ter plekke vers voor je klaargemaakt. Het eten op een stoepje of een plastic stoeltje ziet er misschien een beetje raar uit, maar voor mij heeft dat ook echt z’n charme. Plus het is ook nog eens heel fijn dat het bijna niks kost. Op sommige plekken kan je voor een euro gewoon een volledige maaltijd halen. Waar vindt je dit nog?

V

rijheid
Misschien niet echt te classificeren als een ding, maar wat ik vooral mis als ik in Nederland ben is de vrijheid. In Nederland moet er natuurlijk altijd weer geld binnenkomen en heb je gewoon daardoor een stuk minder vrijheid. Natuurlijk kan je op je vrije dag in de trein stappen en op pad gaan, maar dat is heel wat anders dan reizen. Als je meerdere maanden op reis bent, dan kan je gewoon op de dag zelf nog beslissen wat je gaat doen. Je kan zelfs beslissen om vanavond nog het vliegtuig te nemen naar een ander land. Echt geweldig!

 

Grote knip

post a comment