Top

Justtravelme

Zagreb Kroatië

Stedentrips zijn echt perfect als je maar een paar dagen hebt om op pad te gaan en je wilt toch even weg. Zelf heb ik eigenlijk nog nooit een echt stedentripje gedaan. Ik heb wel veel steden in Europa bezocht, maar deze steden heb ik dan altijd met elkaar gecombineerd in een wat langere reis. Maar eigenlijk komt dit wel een beetje op hetzelfde neer. In Europa heb je echt ontzettend veel gave steden die een prachtige bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Plus het ligt ook nog eens allemaal op maar 1-2 uurtje vliegen. De laatste stedentrip die ik deed was naar Belfast, maar ik heb dus ook nog behoorlijk wat steden op mijn bucketlist staan. Drie stedentrips die ik nog wil doen.

 

Dublin
Als eerste een best wel bekende stedentrip. Dublin is vooral bekend door de vele pubs en de whiskey. Dit is dus ook één van de plekken waar je absoluut een keer heen moet, maar dit is uiteraard niet het enige. Zo is er een heleboel musea. Niet helemaal mijn ding, maar dan blijft er nog genoeg over om te doen. Er zijn ook nog veel oude gebouwen, mooie parken en kastelen. Genoeg te doen dus en het is maar een klein stukje vliegen. Ik ben overigens wel eens in Dublin geweest, maar dat was alleen een overstap dus verder dan het vliegveld ben ik niet geweest. dat telt dus niet mee.

 

 

Krakau
Een andere stad die wat mij betreft zeker het bezoeken waard moet zijn is Krakau. Eén van de bekendste steden van Polen en vooral bekend omdat je vanaf hier een dagtrip kan maken naar de concentratiekampen van Auschwitz. Een plek die een belangrijke plek heeft in onze geschiedenis. Dit is niet het enige waarom je naar Krakau zou gaan. De stad zelf schijnt ook echt de moeite waard te zijn met bijzondere wijkjes, streetart en daarnaast gezellige restaurantjes. Ook kan je nog meer van de WOII zien in bijvoorbeeld het Schindlers list museum. Een plek die heel belangrijk is geweest voor de Joden in Krakau.

 

Krakau Polen

 

Sofia
Als laatste de hoofdstad van Bulgarije. Dit lijkt mij echt een prachtige stad om heen te gaan met bijzondere gebouwen. Ik ga ervanuit dat het een beetje in de stijl gaat zijn van bijvoorbeeld Zagreb. Mooie oude gebouwen met hele mooie sierlijke vormen. Ook kan je vanaf Sofia een dagtripje maken richting de bergen (en in de winter richting wintersportgebied). Al met al staat Sofia hoog op mijn lijstje alleen denk ik niet dat ik hier heen ga voor eens stedentrip. Ik zou namelijk nog meer van Bulgarije willen zien en het dan eventueel combineren met andere landen in die regio.

 

Sofia Bulgarije

Dit waren mijn drie stedentrips die ik nog wil doen. Wat staat er bij jou op de planning?

post a comment