Top

Justtravelme

BoraBora

Nog zo ontzettend veel eilanden zijn er te verkennen in de wereld. Zelf ben ik nog maar op een paar eilanden geweest en deze smaakten echt naar meer. Vandaag was ik aan het bekijken welke prachtige eilanden er eigenlijk nog allemaal zijn en daarvan heb ik een wishlist gemaakt met eilanden die op mijn bucketlist staan. Waar moet ik ooit zeker nog eens naar toe gaan?

 

Palawan
Helemaal bovenaan mijn lijstje staat een eiland waar ik al heel wat jaartjes heel erg graag naar toe wil. Namelijk Palawan in de Filipijnen. Ik ken dit eiland eigenlijk door een seizoen van Wie is de Mol? Daarna ben ik op onderzoek uit gegaan en is dit op mijn droomlijstje komen te staan. Helaas komen mijn vakanties tot nu toe niet echt goed uit qua het klimaat van de Filipijnen. Helaas zit ik continue in het cycloon seizoen en dit durf ik toch niet aan. Maar in de toekomst gaat het er vast eens van komen. Waarom dit eiland? Het is een eiland met prachtige stranden en daarnaast ook een fantastische onderwaterwereld. Ook is het een groot eiland, dus je hebt niet alleen het standaard snorkelen en strandhangen, maar je kan ook het eiland verkennen en meer van de cultuur zien. Mooie combi dus en qua budget niet al te duur.

 

 

Malediven
Als tweede een land dat bij heel veel mensen op het verlanglijstje staat. De Malediven zijn wel een vakantiebestemming die tot de verbeelding spreekt. Vooral omdat er prachtige stranden en fantastisch mooie zee is. Daarnaast vind ik deze plek interessant omdat het geen eeuwen meer gaat duren tot dit land niet meer bestaat. Er zijn al eilanden verdwenen omdat het allemaal zo laag ligt in vergelijking met de zeespiegel. Je moet dus niet meer al te lang wachten om dit prachtig land en zijn verschillende eilandjes te verkennen. Helaas is er ook iets wat mij tegenhoud, namelijk de kosten. Uiteraard kan je alles low budget doen, maar de meeste mooie locaties op de Malediven zijn behoorlijk aan de prijs.

 

 

Cuba
Als derde niet een mooi bounty eiland, maar een eiland met heel veel historie. Op dit moment is Cuba al flink aan het veranderen en aan het moderniseren. Daarom moet je niet te lang wachten om nog wat van de oude cultuur en gebruiken te zien. Cuba is natuurlijk een dictatuur geweest en is flink lang grotendeels afgesloten van de buitenwereld. Vooral als je houd van fotograferen dan is Cuba het perfecte land om naar toe te gaan. Ieder stukje kan wel een schilderijtje zijn. Maar natuurlijk is het een eiland, dus je kan uiteraard ook genieten van de mooie stranden en prachtige cultuur. Dit zou alleen voor mij niet de belangrijkste reden zijn om hier naar toe te gaan.

 

 

Togian Islands
De Togian eilanden zijn een groep eilanden bij Sulawesi in Indonesië. Dit zijn echt eilanden die nog back to the basic zijn. Alles is hier nog behoorlijk primitief terwijl je ook best wel redelijke resorts kunt vinden. Als je het over deze eilanden hebt, heb je het over witte stranden en een prachtige zee. Het is hier redelijk rustig en je vind hier dus ook geen feestjes of dergelijke. Je kunt hier fantastisch duiken en dit is ook de populairste bezigheid op dit eiland qua toeristen. Zelf kan ik helaas niet duiken door problemen met mijn oren, maar toch kan je hier nog genoeg doen. Natuurlijk is dit niet een eiland om een maand te gaan zitten, maar een paar dagen lijkt mij heerlijk en het is prima te combineren met de rest van Sulawesi.

 

 

Bora Bora
Waarschijnlijk de nummer 1 bestemming als het om bounty eilanden gaat is Bora Bora. Een eilandengroep ontzettend ver weg, maar fantastisch op de verschillende beelden. Er zijn hier prachtige resorts te vinden aan de geweldige zee en de prachtige stranden. Helaas is het niet een budgetbestemming. Onder andere door de dure vliegreis en de resorts. Ook hier kan je uiteraard wel weer lowbudget reisje van maken, maar dan moet je het combineren met bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland. Ik zou heel graag naar Bora Bora willen, maar dan moet het voor een speciale reis zijn (bijvoorbeeld huwelijksreis) of tijdens een wereldreis.

 

 

Madagaskar
Een totaal ander eiland op dit lijstje. Ook het enige Afrikaanse eiland op dit lijstje. Je gaat naar dit eiland vooral voor de natuur en de dieren. Madagaskar is namelijk een eiland met een hele bijzondere dierenpopulatie. Madagaskar is uiteraard een Afrikaans land en dat zal ook wel te zien zijn, want het is uiteraard niet zo ontwikkeld als bijvoorbeeld Europa. Maar dit heeft voor mij een charme en is één van de redenen om hier naartoe te gaan. Maar de grootste reden is de al eerder genoemde natuur. Je hebt hier dierensoorten die verder nergens voorkomen, dit komt doordat Madagaskar nogal geïsoleerd is. Ik zou graag wat meer van dit land willen zien.

 

 

Cook eilanden
De Cook Eilanden zijn 25 eilandjes die te vinden zijn in de Grote Oceaan. Deze eilandjes wil je heen voor de fantastische bounty stranden en de geweldige onderwaterwereld. Het zijn echt paradijsjes op aarde en daarom zou ik er heel graag heen willen. Omdat het eilandjes zijn die behoorlijk ver van de bewoonde wereld liggen is het nog niet overspoeld met toeristen en dat trekt mij heel erg. Omdat het allemaal hele verschillende eilandjes zijn, is het een perfect idee om hier te gaan eilandhoppen. Helaas is het een bestemming die net als Bora Bora behoorlijk ver weg ligt en daardoor niet de goedkoopste bestemming is. Jammer want ik zou hier wel twee weekjes willen vertoeven in de winter. Je zou deze eilanden eventueel ook combineren met Bora Bora en de andere eilanden in deze regio. Veel bounty maar toch niet te lang onderweg en je bent dan toch al in de regio.

 

 

Galapagos Islands
Nog een eiland dat vooral bekend staat om de inheemse dierensoorten zijn de Galapagos eilanden die horen bij Ecuador. Omdat deze eilanden zo ver van het vaste land af ligt zijn hier dieren die nergens ter wereld voorkomen. Het ontdekken van deze dierensoorten was een belangrijk onderdeel van de Darwin Theorie. Helaas is het niet de goedkoopste vakantie, omdat je een toeslag moet betalen en daarnaast nog een vlucht vanaf Ecuador. Toch is dit één van de plekken die ik ooit in mijn leven gezien moet hebben. Niet voor weken maar ik wil hier zeker een paar dagen rondkijken om te zien welke dieren er leven en te snorkelen.

 

 

Raja Ampat
Deze eilandengroep is gelegen in Indonesië (West Papua). Deze eilanden staan bekend om meerdere redenen, maar de voornaamste is dat het één van de beste duiklocaties ter wereld is. Omdat afgelegen ligt is het nog redelijk ongerept. Hierdoor is het koraal nog niet aangetast en lijkt het mij fantastisch om hier de onderwaterwereld te ontdekken. Ook zijn er uiteraard prachtige zandstranden en kun je hier heerlijk eilandhoppen. Nogmaals een stukje Indonesië dus, want er is nog zoveel te ontdekken in dit prachtige land. Wat mij vooral aanspreekt is dat er nauwelijks toeristen komen. Heerlijk toch?!

 

 

San Blas
Deze eilandengroep ligt voor de kust van Panama en zijn heel paradijselijk. Panama zelf is niet persé de meest bounty bestemming, maar deze eilanden voor de kust zijn dit zeer zeker wel. Nu staat Panama niet zo heel hoog op mijn lijstje en zullen deze eilanden niet voor de komende jaren zijn. Toch wil ik er graag een keer een bezoekje aanbrengen. Ik ben het namelijk behoorlijk vaak tegengekomen op andere reisblogs en iedereen was het erover eens dat dit echt een paradijselijk bestemming is en je zeker een zeiltocht moet maken langs deze eilandengroep. Een paar daagjes van het vaste land af en heerlijke eilandjes verkennen. Wie wil dit nu niet?

 

 

Alle afbeeldingen zijn afkomstig van Pixabay.com

post a comment