Top

Justtravelme

Koffers op reis

Misschien heeft een deel van jullie al op mijn Twitter of Facebook pagina gelezen dat ik ga emigreren. Ik heb namelijk een baan gevonden in Zwitserland. Super leuk natuurlijk en ik heb er heel veel zin in. Ik vertel je vandaag meer over waarom ik naar Zwitserland ga en wat mijn plannen daar zijn.

 

Waarom naar het buitenland?
In april van dit jaar ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Ik ben toen eerst niet op zoek gegaan naar een baan, omdat ik nog op reis wilde en het naar mijn zin had bij mijn bijbaan. Nu ben ik ondertussen al meer dan een half jaar afgestudeerd en werd het wel eens tijd om op zoek te gaan naar een baan in de fysiotherapie. In Nederland zijn er niet veel banen te vinden waarbij je fulltime aan de slag kan. Dit is één van de redenen waarom ik ging kijken naar een baan in het buitenland. Daarnaast lijkt het mij ook een hele ervaring. In Zwitserland zijn er voldoende banen en is het makkelijker om als Nederlander aan een baan te komen. Er zijn veel praktijken met een Nederlandse eigenaar.

 

Hoe geregeld?
Het regelen van een baan in Zwitserland viel reuze mee. Op de site van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten (KNGF) staan verschillende vacatures. Hiertussen staan ook altijd een paar adressen in het buitenland. Ik heb naar twee adressen een mail gestuurd en daar kreeg ik een positieve reactie op. Met beide werd er een sollicitatiegesprek gepland. Eén via de telefoon en de andere in Amersfoort, want diegene was in Nederland voor een cursus. Daarna ben ik naar Zwitserland gegaan en heb ik bij beide adressen een tweede gesprek gehad. Toen was het afwachten. Gelukkig kreeg ik van mijn voorkeurspraktijk al snel te horen dat ik was aangenomen.

 

Wat ga ik precies doen?
Ik ga dus werken in Zwitserland als fysiotherapeut. Ik heb een fulltime baan gekregen en dat betekent in Zwitserland dat je 42 uur per week werkt. Redelijk pittig dus, maar je krijgt zo wel veel ervaring. Ik zal gaan werken in een moderne dorpspraktijk in het oosten van Zwitserland. Het plaatsje waar ik ga werken is dus een dorp en ligt midden in de natuur. Er zijn in de buurt erg mooie wandelroutes en ook de wintersportgebieden zijn niet ver weg. Daarnaast ligt het vlakbij het drielandenpunt: Zwitserland, Oostenrijk en Liechtenstein. Genoeg te doen dus in mijn vrije tijd.

 

Hoe verder met mijn blog?
Ik blijf zo veel mogelijk doorbloggen. Alleen of dat drie keer per week lukt naast 42 uur werken moet ik nog even bekijken. Ik wil ook veel gaan schrijven over Zwitserland en eventuele tips voor emigratie. Daarnaast blijf ik natuurlijk nog een aantal mooie reizen maken, dus het blijft niet alleen bij Zwitserland.

Comments:

 • 4 november, 2016

  Zwitserland, wat een prachtig land! Veel succes alvast! 🙂

  reply...
 • 4 november, 2016

  Super! Ik hoop dat het allemaal goed zal gaan en het je bevalt.

  reply...
 • 5 november, 2016

  Wat ontzettend gaaf zeg! succes met je nieuwe baan, ik ben benieuwd naar je verhalen over Zwitserland, volgens mij is het prachtig daar!

  reply...
 • 5 november, 2016

  Jeetje wat een gaaf nieuwtje zeg! En Zwitserland, supertof! Ik hoop dat je er heel veel plezier gaat beleven en dat het allemaal een beetje te doen is met die 42 uur. Wordt wel even omschakelen denk ik haha. Heel veel succes en plezier! Liefs

  reply...
 • Rich

  16 februari, 2017

  Hallo,

  Zojuist kwam ik via Google werk op je webblog terecht.

  Kun je me wat meer vertellen over het leven en werken in Zwitserland?

  Ik heb een aantal vragen ook waaronder of het wel makkelijk is om als Nederlander daar naar toe te verhuizen (verblijfsvergunning enzo) en werk te vinden.

  Zou je als je wilt mij een mail kunnen sturen?

  Alvast bedankt!

  MvG
  Rich

  reply...

post a comment