Top

Justtravelme

Dit jaar is volgens mij de eerste keer dat ik koningsdag mee maak in Nederland. De afgelopen drie jaren ben ik sowieso telkens in het buitenland geweest tijdens deze dag. Toch heb ik daar soms ook wel wat meegekregen van alles. Benieuwd waar ik de afgelopen jaren was tijdens koningsdag en hoe ik het meegemaakt heb? Kan je Koningsdag vieren in het buitenland?

 

2015: Mostar in Bosnië
In 2015 maakte ik een reisje door Kroatië en Bosnië. Op het moment dat het koningsdag was in Nederland verbleef ik in Mostar. Eerlijk gezegd wist ik niet eens dat het koningsdag was totdat ik door de stad liep. Overal zag ik opeens oranje mensen. Zelfs toen legde ik niet de connectie met koningsdag, want ja ik was in Bosnië en waarom zouden mensen dat hier vieren. Het bleek dat ik het helemaal fout had, want toen ik geld ging wisselen begon de beveiliging over dat hij het zo leuk vond dat de Nederlanders allemaal feest aan het vieren waren.

 

IMG_2906

 

2016: Ubud op Bali, Indonesië
In dit jaar was ik een maand in Indonesië en tijdens koningsdag zat ik toen in Ubud op Bali. Zelf hebben we er toen eigenlijk niet heel veel aan gedaan. Die dag ben ik met 2 andere meiden een flinke wandeling gaan maken door de rijstvelden. Pas toen ik achteraf op Facebook keek zag ik dat het koningsdag was, maar daar hadden we geen rekening mee gehouden. Wel zijn er altijd veel Nederlanders op Bali dus je zag die dag wel erg veel oranje rondlopen.

 

2017: Oberriet in Zwitserland
Vorig jaar woonde ik met koningsdag in Zwitserland en kwam er niet bepaald veel terecht van koningsdag vieren. Het was namelijk een gewone werkdag en zo was ik een lange dag aan het werk. Ik heb eerlijk gezegd dan ook niet echt meegekregen of er wat gevierd. Uiteraard zag ik wel dingen op Facebook voorbij komen van in Nederland, maar in de buurt heb ik er niks van meegekregen. Eerlijk gezegd heb ik er ook geen aandacht aan besteed, want zat toch niet lekker in mijn vel.

 

 

Al met al heb ik dus eigenlijk bijna geen koningsdag gevierd. Sowieso als je op reis bent is het natuurlijk wel wat anders. Misschien als je met een grote groep Nederlanders bent, dat je dan wat leuks kan gaan doen. Maar dat is het ook wel.

post a comment