Top

Justtravelme

Vandaag is alweer de een-na-laatste dag van 2015. Tijd om terug te kijken reisjaar 2015. Wat heb ik dit jaar allemaal gedaan op reisgebied. Ik heb dit jaar weer meerdere mooie dingen meegemaakt op reisgebied en daarom een overzicht van reisjaar 2015.

 

Het jaar begonnen op Curaçao
Het jaar 2015 begon op de plek waar ook het jaar 2014 werd afgesloten namelijk op het strand van Curaçao. Hoe gaaf is het om oud en nieuw te vieren met je voeten in het zand en 30 graden. Het was zo tof! Mijn tijd op Curaçao was toen ook nog niet voorbij. Ik had toen nog een maand te gaan. In deze maand heb ik nog altijd de hele week stage gelopen en daarnaast een aantal keer op het strand gelegen. Ook was ik jarig op 13 januari. Mijn plan was om de Christoffelberg te beklimmen, maar helaas raakt ik geblesseerd aan mijn voet. Naar stage lopen ging nog net, maar dan liep ik wel door de pijn heen. Echt zo jammer dat het niet kon, want het leek mij geweldig om daar op de top van de berg te staan. Ik moet dus nog een keer terug naar Curaçao.

 

IMG_2705

 

Reizen door Kroatië en Bosnië
In februari was ik weer terug in Nederland en na één week begon mijn volgende stage. Toen die stage was afgelopen vond ik het wel weer tijd om op reis te gaan. Ik wou al heel lang naar Kroatië en het land combineren met Bosnië. Dit is een hele goede keuze geweest. Ik ben in tien dagen door beide landen getrokken. Mijn eerste ontmoeten met de Balkan, maar zeker niet de laatste. In deze tien dagen ben ik met de trein en bus van plek naar plek gegaan. Begonnen in Zadar, toen naar Zagreb. Een mooie stad die veel mensen overslaan. Vervolgens Bosnië in naar Sarajevo en Mostar om daarna weer terug te gaan naar Zadar. Vind mijn reisverslagen hier, hier en hier.

 

IMG_2857

 

Nog één keer op reis dit jaar
Nadat ik terugkwam uit Kroatië en Bosnië was het tijd om een paar maanden te gaan werken. Eigenlijk was ik van plan om alleen maar te werken en niet meer weg te gaan. Maar ja je bent besmet met het reisvirus of niet. Daarom heb ik last-minute een ticket gekocht naar Boedapest en ben van daaruit door Servië, Montenegro en Albanië naar Corfu gereisd. Super mooie plekken gezien, leuke mensen ontmoet en er mooi even tussenuit geweest voordat ik weer hard aan het werk kon. Albanië was voor mij een bijzonder land om heen te gaan. Er komen nog niet heel veel toeristen en daardoor is het soms lastiger om wat te regelen, maar dit heeft ook wel zijn charme. Ik heb nog te weinig bezocht in Albanië. Alleen Tirana en Saranda en daarom wil ik graag nog een keer terug. Mijn reisverslagen over deze reis zijn te vinden op de volgende pagina’s: Boedapest, Belgrado en Ulcinj en Albanië en Corfu.

 

IMG_3016

 

Dit was mijn overzicht van reisjaar 2015. Veel landen gezien in twee kortere reizen. Ik hoop dat 2016 een nog mooier jaar mag worden op reisgebied en dat ik veel landen kan zien.

Comments:

 • Kim

  5 januari, 2016

  Albanië klinkt zo interessant. Ben er zelf nog nooit geweest. Mag ik vragen hoe je op het idee kwam om juist hiernaar toe te gaan?

  reply...
 • 7 januari, 2016

  Je reislust is wel duidelijk, wat heb je veel moois gezien & gedaan! Ik ben vooral heel benieuwd naar Boedapest, en van Kroatië wil ik ook graag wat meer zien. Jaaaren geleden was ik op Istrië, maar toen heb ik niet zoveel gedaan. Zonde, vind ik nu!

  reply...
 • 12 februari, 2016

  Je hebt mooie plekken bezocht! Leuk om te zien!

  reply...

post a comment