Top

Justtravelme

Tijdens een reis kun je helaas niet alles doen dat je op je lijstje hebt staan. Tenminste niet als je reist zoals ik reis. Vaak heb ik maar beperkte tijd en moet ik helaas af en toe iets skippen. Geen probleem maar wel jammer. Dit is natuurlijk anders als je van te voren niks plant of onbeperkt de tijd hebt. Jammer genoeg is dat bij mij niet het geval. Daarom moet ik dus regelmatig plekken overslaan. Soms heb ik dan ook spijt van overgeslagen plekken. Maar van welke plekken heb ik spijt?

 

Koh Tao
Een eiland dat behoorlijk hoog op mijn verlanglijstje stond was Koh Tao. Toen ik in 2014 in Thailand was, had ik dit eiland dan ook zeker op de planning staan. Vooral omdat ik er een duikcursus wou gaan volgen. Helaas bleek een week of 2 van te voren dat dit niet meer ging lukken. Na een snorkeltochtje in Maleisië kreeg ik ontzettend last van mijn oren en durfde ik een duikcursus niet meer aan. Toch wou ik nog heel graag naar Koh Tao, dan maar zonder duiken. Ik stond ook echt op het punt om te gaan tot ik de dag van te voren een nieuwsbericht zag verschijnen dat er twee toeristen waren vermoord. Meteen heb ik toen gezocht naar een ander eiland. De moordenaars waren nog niet gepakt en ik durfde gewoon niet meer heen te gaan. Spijt? Nee niet echt want het was er die tijd flink rumoerig en er was een heksenjacht naar de daders gaande. Dus nee ik had er niet heen willen gaan, maar toch zou ik nog ooit een paar dagen op dit mooie eiland vertoeven en als het kan qua oren toch nog eens een duikcursus doen.

 

 

Battambang
Als tweede een plek in Cambodja. In 2014 was ik ook in Cambodja en deze plek stond op mijn route. Alleen had ik best een strak schema en had ik al een aantal dagen in Bangkok verloren omdat mijn koffer kwijt was geraakt. Daarom heb ik besloten van alleen Siem Reap en Phnom Penh te doen. Heel erg zonde want achteraf bleek dat ik meer dan voldoende tijd had om ook Battambang nog mee te nemen. Ik had de boottocht van Siem Reap naar Battambang willen nemen. De tocht staat bekend als de mooiste boottocht van Cambodja. Ik Battambang was ik zeker richting Bamboetrein gegaan. Achteraf dus heel erg zonde dat ik het heb overgeslagen, want ik zou niet heel snel weer richting Cambodja gaan, omdat ik de meeste dingen wel gezien heb die ik wou zien.

 

 

Mount Everest Base Camp
Als het gaat om spijt van overgeslagen plekken is dat bij deze bestemming wel het ergste. In 2016 ging ik naar Nepal en zou ik een korte trekking gaan doen. Helaas (en mooi tegelijk) liep alles een beetje anders en was er meer tijd voor een trekking. Ik had de keuze uit de ABC trekking of de EBC trekking. Ik koos voor een trekking in het Annapurna gebied. Een prachtige trekking en hele mooie herinnering. Toch heb ik nog wel een beetje spijt dat ik de EBC trekking niet heb gekozen. Niet dat de ABC trekking niet prachtig is, maar de EBC trekking is wat mij betreft toch nog wat aantrekkelijker. Waarom vind ik lastig te zeggen. Ik koos voor de eerste, omdat ik een beetje angstig was voor de hoogte en ik dacht dat ik het niet aan zou kunnen om het doel in 10 dagen te halen. Achteraf was het angst om niks, want ik heb het gehaald binnen 8 dagen en had nergens last van. Ik kon nog wel een tijdje langer door. De EBC trekking had op dat moment dus ook zeker wel tot de mogelijkheden gehoord. Maarja dan moet ik nog maar een keer terug naar Nepal.

 

Nepal Annapurna

Filipijnen
De volgende plek op het lijstje is eigenlijk geen plek, maar een heel land. In 2014 ging ik voor drie maanden backpacken in Azië en mijn plan was om ook naar de Filipijnen te gaan. Maar omdat het qua weer niet al te best was met voorspellingen heb ik er toen voor gekozen om de Filipijnen over te slaan. Nog altijd heb ik hier spijt van, want ik wil heel erg graag naar dit land. Ik heb alleen op dit moment niet het geld voor de vliegtickets erheen en destijds was ik al zo dichtbij. Eeuwig zonde maar het zal er vast nog wel een keer van komen dat ik hier heen ga.

 

 

Myanmar
Nogmaals een land dat ik in 2014 helaas heb overgeslagen. Ik wou heel erg graag naar Myanmar, maar het was op dat moment net de periode dat de overlandgrenzen op bepaalde punten opengingen. Dat durfde ik niet aan, want er waren nog nauwelijks toeristen overland vanaf Thailand gegaan en dus besloot ik om dan maar te vliegen. Helaas waren de tickets best aan de prijs en dat heeft mij destijds doen besluiten om Myanmar over te slaan. Hier heb ik echt nog spijt van, want ja het geld had ik best wel maar ik was in die tijd te gierig om nog een extra vliegticket te betalen. Echt heel erg zonde!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij wel eens spijt van overgeslagen plekken gehad?

 

Een deel van de foto’s zijn door mijzelf gemaakt, de andere zijn rechtenvrije foto’s van Pixabay.

 

post a comment