Top

Justtravelme

Azië is één van de continenten die bekend staat om zijn eeuwenoude cultuur. Hierbij horen ook een aantal bijzondere plekken. Je kan hierbij denken aan tempels, maar ook andere plekken die een speciale (in goede of slechte zin) plek in de geschiedenis van het land hebben. Omdat ik nu al meerdere landen in Azië heb bezocht leek het mij een goed idee om een top 3 te maken van bijzondere plekken waar ik ben geweest. Vandaag deel ik met jullie mijn top 3 van bijzondere historische plekken in Azië.

 

Nummer 1: Angkor Wat, Cambodja
De indrukwekkendste tempels waar ik tot dus ver ben geweest. Angkor Wat is een groot tempelcomplex dat is gelegen vlakbij Siem Reap in Cambodja. Je kan je hier dagen vermaken in de verschillende tempels. Sommige zijn erg mooi opgeknapt, maar andere zijn nog echte bouwvallen. Ik vond zelf de tempel waar bijvoorbeeld Indiana Jones is opgenomen het indrukwekkendst. Daar is de tempel echt onderdeel van het bos en zijn de bomen er gewoon tegenaan gegroeid. Om de tempels goed te kunnen bekijken en niet teveel tijd kwijt te zijn, heb je twee opties: een fiets huren of met de tuktuk. Ik zou drie dagen heen gaan en allebei een keer doen. Met de fiets de dichtstbijzijnde tempels en met de tuktuk de verdere tempels.

 

 

2: Killingfields, Cambodja
De meest emotionele plek in mijn top drie zijn zeker de killingfields in Cambodja. Op de killingsfields zijn duizenden mensen vermoord en in massagraven gestort. Nu is het een plek die veel bezocht wordt door toeristen en waar een vredige stilte hangt. Ik vond het heel apart om een rondje te lopen over deze plek. Helemaal als je het verhaal erbij hoort en alle menselijk resten ziet liggen. Bijzonder indrukwekkend. De plek die mij het meest aangreep was de killingtree. Hier zijn kinderen tegen doodgeslagen, want dat scheelde kogels. Toen ik er was hingen er onwijs veel gekleurde bandjes in de boom. Heel tegenstrijdig, maar toch ook weer erg mooi.

 

 

Nummer 3: Borobudur, Indonesië
Nog niet heel lang geleden reisde ik door Indonesië. Ik begon mijn reis in Yogyakarta en bezocht daar onder andere de Borobudur. Eerder maakte ik al een fotoverslag over deze tempels. In tegenstelling tot Angkor Wat is deze tempel niet hindoeïstisch, maar juist boeddhistisch. Daardoor is het uiterlijk heel anders. Er zijn veel minder versiersels. Als je bovenop de tempel staat heb je een mooi uitzicht over de omgeving met meerdere vulkanen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Wat is jouw top 3?

Comments:

post a comment