Top

Justtravelme

De wereld bestaat uit ongeveer 195 verschillende landen. Natuurlijk ben ik nog lang niet in ieder land geweest. Sterker nog ik heb nog maar een heel klein deel van de wereld gezien. Toch heb ik van de landen waar ik ben geweest wel een aantal favorieten. Vandaag neem ik je mee met mijn top 3 favoriete landen. Het was moeilijk om een keuze te maken, omdat ieder land zijn mooie kanten heeft, maar het is gelukt. Hier is mijn top 3.

Maleisië
Mijn favoriete land tot dus ver is Maleisië. Helemaal precies waarom kan ik niet zeggen, maar ik heb er de leukste herinneringen aan en het beste gevoel bij. Ik vond Maleisië heel bijzonder, omdat het een heel ander land is dan de meeste Aziatische landen. In tegenstelling tot de meeste landen is Maleisië een islamitisch land. Je merkt dit meteen als je de grens over komt. Opeens staan er allemaal oosterse gebouwen, moskeeën en lopen de vrouwen met boerka / hoofddoek. Naast dat het een islamitisch land is, is het ook een westers land. Maleisië is een stuk welvarender dan de meeste andere landen in Azië.
Mijn favoriete plek in Maleisië was de Perhentian Islands. Wat een paradijsje is dat. Ik sliep daar in een hele rustige dorm in een afgelegen hostel. Je had daar vrijwel niks anders, dus het was er heel lekker rustig. De dorm had geen deur, dus als ik mijn bed uitstapte hoefde ik maar twee stappen te doen voordat ik het strand opstapte. Wat heerlijk was het daar. Vooral als de zon opkwam net als bij onderstaande foto.IMG_2380

Kroatië
Mijn goede tweede plek is voor een land in Europa. Ik kijk al jaren de Amerikaanse serie ER. Deze serie is al een paar jaar afgelopen, maar ik kijk met grote regelmaat de afleveringen terug. In ER zit ook een Kroatische arts Luka Kovac, gespeeld door Goran Visnjic. Eigenlijk is hierdoor mijn interesse voor Kroatië ontstaan. Ik wou al jaren hier heel graag naar toen, maar het kwam er maar niet van. Tot april van dit jaar. Ik had tijd en kon vrij krijgen van mijn werk, dus ik wou wel een korte vakantie. Toen kwam ik vliegtickets naar Zadar tegen voor 40 euro retour en was de keuze snel gemaakt. Ik ging naar Kroatië. Ik heb niet het hele toeristische deel van het land gezien (Istrië) en zelfs de Plitvice meren moest ik helaas overslaan. Toch is het een land waar ik mij heel erg heb vermaakt. Ik vond Zagreb een hele verrassende leuke stad. Meer dan ik vooraf had verwacht. Daarnaast is de kust rond Split/Zadar echt prachtig en dat terwijl je nog maar gewoon in Europa zit.

IMG_2802

Vietnam
Op de derde plek staat voor mij nogmaals een land uit Azië. Dit keer Vietnam. De verhalen die ik over Vietnam hoorde waren niet allemaal positief, maar daarom stond ik er misschien ook anders in. Ik vond het een mooi land, met prachtige natuur en daarnaast is het heel veelzijdig. Je hebt de grote steden die chaotisch zijn, maar waar de studenten je opzoeken om hun Engels te verbeteren. Daarnaast heb je de prachtige natuur in bijvoorbeeld Sapa en Halong Bay. Het land is zo uitgestrekt dat er altijd wel iets te vinden is en dat er ook grote verschillen zijn in het land zelf. De vriendelijkheid van de Vietnamezen vond ik niet tegenvallen. Vooraf werd ik hier wel voor gewaarschuwd. Maar ik vond ze helemaal niet onaardig. Zoals ik al zei zijn de Vietnamese studenten spraakzaam en zoeken ze contact op met reizigers.

IMG_2266

Wat zijn jouw favoriete landen?

Comments:

 • 30 maart, 2016

  Ik ben helaas nog nooit buiten de eu geweest, maar binnen Europa ben ik verliefd op Slovenië, wat een geweldig land zeg! Italië (vooral cinque terre) vond ik ook heel mooi en leuk. Zagreb in Kroatië vond ik niet zo, vooral omdat ik daarvoor in Ljubljana in Slovenië was en dat was echt geweldig. Plitvice is prachtig, jammer dat je het over moest slaan.

  Leuk dat Maleisië er tussen staat, ik ga daar deze zomer zes weken heen! Onze eerste reis buiten Europa, ik ben heel benieuwd! De perhentians staan al hoog op mijn lijstje

  reply...
 • 7 april, 2016

  Je hebt al mooie landen gezien, prachtige top 3! Ik ben heel nieuwsgierig naar Maleisië en Vietnam, en van Kroatië wil ik graag wat meer zien!
  Mijn toplanden bevatten sowieso Nieuw-Zeeland, Canada en Amerika. Dichterbij huis vind ik Ierland, Schotland en Noorwegen te gek.

  reply...

post a comment