Top 3 favoriete steden

De laatste jaren ben ik op veel leuke plekken geweest. Steden zijn bij mij wisselend favoriet. De ene keer wil ik het liefst zo snel mogelijk weer weg, maar de andere keer blijf ik het liefst enkele dagen. Maar welke steden zijn erg leuk om heen te gaan? Vandaag een top 3 favoriete steden.

Sarajevo
Mijn nummer één is op dit moment Sarajevo in Bosnië Herzegovina. Een stad met een hele relaxte sfeer en een bijzondere geschiedenis. Eén van de redenen waarom Sarajevo mijn favoriet is, is omdat alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar zijn. Als je in de buurt van het oude centrum verblijft kan je makkelijk overal naar toe lopen. Er is veel geschiedenis te zien in Sarajevo. De stad was in de oorlog een bijzondere stad, omdat de stad omsingeld was. Ik vond het heel indrukwekkend om alle kerkhoven te zien door de hele stad. De mooiste plek in Sarajevo vond ik het white bastion. Het is een half uurtje omhoog lopen, maar je hebt wel een fantastisch uitzicht over de hele stad.

IMG_2891

Boedapest
De tweede stad die in mijn top drie staat is ook een stad in Europa. Dit keer een stad in Hongarije. Boedapest is een stad die erg geliefd is bij mensen die een stedentrip gaan doen. Niet heel raar want de stad heeft heel veel te bieden. Er zijn twee verschillende delen. Boeda en Pest. Beide delen hebben genoeg te bieden zoals ik al schreef in een artikel over de bezienswaardigheden van Boedapest.
Mijn favoriete plek was het park bij het heldenplein.

IMG_2969

Hanoi
Als derde een stad in Azië: Hanoi. Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, maar voelt niet echt als een enorme stad. Het is een hele relaxte stad waar je meerdere dagen jezelf kan vermaken. Mijn favoriete plekken waren het grote meer en de temple of literature. Beide plekken waar je even tot rust kan komen. Bij het meer komen de lokale studenten vaak om te praten met buitenlanders. Ze kunnen moeilijk aan een baan komen als ze geen Engels spreken. Daarom willen ze graag een gesprekje met je voeren.

IMG_2153

Wat zijn  jouw favoriete steden?

2 thoughts on “Top 3 favoriete steden

  1. Leuke top 3! Ik ken alle drie steden niet. Bij Sarajevo heb ik totaal geen beeld, maar je enthousiasme maakt me nieuwsgierig. Boedapest staat erg hoog op mijn wishlist, lijkt me echt top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *