Top

Justtravelme

Zagreb Kroatië

In Europa zijn erg veel mooie landen.  Veel van deze landen heb ik helaas nog niet mogen bezoeken. Toch heb ik al een klein rijtje landen in Europa die ik al wel heb kunnen bezoeken. Uit deze landen heb ik er vandaag drie gekozen die ik het allermooist of leukst vond. Mijn top 3 landen in Europa.

1: Kroatië
Met stip op één staat zeker weten Kroatië. Wauw wat een prachtig land is dit. Ik ben er helaas maar erg kort geweest, maar ik wil zeker nog veel meer van dit prachtige land zien. Om te beginnen is de kust echt geweldig. De meeste mensen gaan naar Istrië. Ik zelf niet, want ik ging naar Dalmatië. Helaas heb ik dus geen vergelijkingsmateriaal, maar ik weet wel dat dit één van de meest fantastische kusten is die ik heb gezien. Daarnaast ben ik in Zagreb geweest. Een stad die veel mensen overslaan. Ik vond het juist een superleuke stad voor een paar dagen.

IMG_2811

2: Montenegro
Op de tweede plaats nog een land uit de Balkan, namelijk Montenegro. Een land waar het toerisme in opkomst is en dat is niet voor niks. Je hebt prachtige natuurparken in Montenegro en je kan verschillende outdooractiviteiten makkelijk organiseren. Daarnaast zijn er erg mooie plekken aan de kust, zoals bijvoorbeeld Ulcinj. Hier vind je nog rustige mooie stranden. Daarnaast is bijvoorbeeld Kotor ook zeker het bezoeken waard. Een aanrader? Neem de nachttrein vanaf Belgrado naar Bar en zorg dat je je wekker vroeg zet. Vlak voor Podgorica rijdt de trein echt langs een prachtig natuurgebied.

IMG_2999

3: Frankrijk
Een land waar ik meerdere vakanties heb door gebracht in mijn jeugd. Toen vond ik het eigenlijk niet een speciaal land, maar dat is de laatste jaren wel veranderd. Ik ben al jaren niet meer in Frankrijk geweest, maar heb nog wel heel veel mooie herinneringen eraan. Frankrijk kent heel veel mooie gebieden en eigenlijk ieder deel heeft wel een mooie natuur. Zelf heb ik vooral mooie herinneringen aan de volgende gebieden: Bretange, Normandië, Jura, Dordonge en het meer van Annecy. Eén van mijn hoogtepunten aan een vakantie in Frankrijk was wel een bezoek aan de tour de france. Ik ben een groot wielerfan en vond het echt geweldig om de renners langs te zien komen.

Wat is jouw favoriete Europese land?

Comments:

  • 10 augustus, 2016

    Ik heb zelf Istrië bezocht, en wil graag eens terug om meer van Kroatië te ontdekken. Macedonië staat ook op mijn lijstje, en van Frankrijk heb ik veels te weinig gezien nog. Ik vind Ierland een fijn land, en gok dat ik echt fan word van Noorwegen!

    reply...

post a comment