Top

Justtravelme

Rijstvelden Sapa Vietnam

Ik ben een liefhebber van natuur. Gelukkig ben ik opgegroeid in een kleine stad waar je naar alle lust buiten kon spelen. Op zo’n 50 meter van mijn huis bevond zich een groot maïsveld. Vele uren heb ik hier als kind doorgebracht. Samen met mijn broertjes en buurjongens bouwden we hier onze eigen hut. Wat een geweldige tijd! Nog steeds ben ik het liefst buiten te vinden. Ik kan niet de hele dag binnen zitten, want dan word ik helemaal gek. Ik moet af en toe echt even naar buiten. Dit is ook zo als ik op reis ben. Ik vind het geweldig om steden te bezoeken, maar heb wel de afwisseling met de natuur nodig. Vandaag geef ik mijn top 3 mooiste natuurplekken die ik bezocht heb.

 

Sapa
Sapa in Vietnam. Volgens mij heeft iedereen hier wel eens van gehoord. Sapa staat bekend om de stammen die hier wonen en om de rijstvelden. Je kan hier prachtig hiken met iemand van de stam. Helaas regende het de hele tijd toen ik er was, maar toch staat deze plek op nummer één qua mooiste natuurplekken. Wat een uitzicht over de rijstvelden heb je hier. Dit is zeker een plek waar ik vaker naar toe zou kunnen.

IMG_2270

 

Perhentian Islands
De Perhentians Islands zijn te vinden aan de oostkust van Maleisië. Ik ben op meerdere eilanden geweest maar dit eiland is wel mijn favoriet. Voornamelijk omdat hier geen wegen zijn. Wil je naar de andere kant van het eiland dan moet je of met de watertaxi of een eind door de jungle lopen. Ik overnachtte op een plek waar nauwelijks mensen te vinden waren. Meerdere keren ben ik met nog twee meisjes door de jungle gelopen naar mooie stranden. Geweldig vond ik dat zo rondlopen in de jungle. Ook heb ik hier gesnorkeld. Het koraal is niet heel mooi, maar er zijn heel veel verschillende vissen te vinden. Hoogtepunt hier was het snorkelen met schildpadden. Onderstaande foto was een foto van de zonsopkomst genomen terwijl ik naast mijn bed stond.

 

IMG_2380

 

Frankrijk
Er is niet één plek die ik zou kunnen uitkiezen in Frankrijk. Bijna iedere zomer gingen wij hier op vakantie en ik heb de meest mooie dingen gezien. Favorieten waren voor mij wel de kust bij Normandië. Vanaf de rotsen naar beneden zo de zee in kijken. Hele stoere plek. Ook Bretange was super. Die ene rode stenen die te vinden zijn kan ik mij nog goed herinneren. Als laatste nog de Ardèche. Je kan hier heel mooi kanoën. Tsja waar zijn we verder nog allemaal geweest. In ieder geval in de Jura waar ook schitterende natuur te vinden is. Je leest het eigenlijk al ik zou geen keuze kunnen maken. De meeste mensen slaan Frankrijk over, omdat het zo toeristisch en dichtbij is. Maar als je wat meer van de natuur wil zien zou ik zeker een keer naar Frankrijk gaan.

 

148105_4024158522496_1144373693_n

 

Nederland
Als laatste ben ik erg blij dat ik ook een fantastische natuurplek in de buurt heb. Het hoort niet helemaal in dit rijtje, omdat het niet een plek is die ik op reis ben tegengekomen. Ik kom al vanaf dat ik een kind ben regelmatig in Havelte. Hier staan een aantal Hunebedden. Heel bijzonder om te zien. Ook een andere plek zou eigenlijk wel in dit rijtje mogen. Giethoorn. Ook dichtbij mijn huis, maar nog altijd bijzonder. Ik heb de afgelopen twee zomers midden in Giethoorn gewerkt in een restaurant, dus ik kwam er zes keer per week. Toch blijft het een aparte plek.

 

IMG_1818g

 

Comments:

  • 16 maart, 2016

    Ohh die foto van Maleisië is mooi!

    reply...

post a comment