Top

Justtravelme

Vandaag is het alweer bijna twee maanden geleden dat ik met mijn ouders in de auto stapte en richting Zwitserland reed. Al eerder heb ik laten weken hoe het de eerste maand verging en dat ik het nog niet echt naar mijn zin had. Ondertussen is er alweer een maand voorbij en daarom vandaag een verslagje van mijn tweede maand in Zwitserland.

 

Werken
In het verslagje van de eerste maand gaf ik al aan dat het werk tot dan toe nog niet beviel. Helaas is er niet echt veel verbeterd. Ik heb behoorlijk weinig patiënten en daarom verveel ik mij dood. Er zitten dagen tussen dat ik om 7 uur begin en dat mijn eerste patiënt pas om 10 uur komt. Tsja wat ga je dan al die tijd doen? Ik denk dat ik van de 42 uur dat ik werk, 20 uur geen patiënten heb. Dat valt niet mee dus. Ik blijf uiteraard wel gewoon op de praktijk, want wil geen minuren krijgen en ik kan er niks aan doen dat er niet genoeg patiënten zijn. Misschien een klein beetje want mijn collega laat iemand gerust 4 keer per week komen. Tsja maar wordt de patiënt daar echt beter van? Ik ben van mening van niet, dus doe daar niet aan mee. Dan maar minder mensen per week. De patiënten die ik wel heb zij 50-50. De ene helft ga ik mee de oefenzaal in, maar er is ook een groot deel die voor massage komt. Ook niet echt favoriet bij mij. Gelukkig is de tweede maand alweer voorbij. Ik weet nu wel dat ik echt niet de persoon ben voor een eerstelijnspraktijk, maar verder was er ook niks te vinden. Daarom nog maar even doorbijten en iedere maand dat ik hier langer werk heb ik ook meer werkervaring.

 

Wonen
Het wonen hier bevalt behoorlijk. Natuurlijk is het wennen om alleen in een flatje te zitten, maar dat gaat nu prima. De eerste maand was het erg koud en kon ik in het weekend niet erg veel doen. Stom want ik houd er van om er op uit te gaan. Lekker een eindje fietsen of een stuk wandelen. De tweede maand was een stuk beter. Ik heb de omgeving meer kunnen verkennen en heb in de weekenden lekker gefietst en gewandeld. Heerlijk! Ben er ook wel achter gekomen welke kant ik niet op moet. Pfoeff de bergjes hier kunnen echt wel stijl zijn. Daar kwam ik op de fiets niet boven. De omgeving hier is echt prachtig, dus daar wordt ik echt wel blij van in de weekenden. Helaas is het doordeweeks ’s avonds nog donker als ik vrij ben, maar dat duurt niet heel lang meer. Het wonen bevalt mij dus wel, jammer dat het werken nog altijd tegenvalt.

post a comment