Top

Justtravelme

Er zijn  nog ontzettend veel landen die ik graag zou willen bezoeken. Helaas moet je altijd keuzes maken en kan je niet overal naartoe. Daarom zijn er een aantal criteria waarop ik selecteer en uiteindelijk een land uitkies. Eén van die criteria is het verwachte reisbudget voor het land. Een punt dat voor mij erg belangrijk is en waardoor ik veel duurdere landen al meteen van mijn lijstje schrap. Toch zou ik ooit nog graag naar deze landen willen. Maar welke landen zijn dit nou eigenlijk? Vijf duurdere landen die ik graag wil bezoeken.

 

Amerika
Het beloofde land en het land van de American dream. Amerika is één van de grootste landen ter wereld. Een land dat best wel tot de verbeelding spreekt. Zelf zou ik ook heel graag een keer naar Amerika gaan. Het is alleen zo jammer dat het zo duur is allemaal. Er zijn ontzettend veel plekken die ik ooit nog eens zou willen bezoeken. Een kleine greep: Nashville, Memphis, New York, San Francisco en Los Angeles. Daarnaast zijn er ook nog heel veel mooie national parken. Hier wijt ik binnenkort nog een artikel aan, maar ik zou sowieso de Grand Canyon willen bekijken.

 

Nieuw Zeeland
Een land dat bekend staat om hiken en de natuur in gaan is Nieuw Zeeland. Ver van huis en daardoor qua vliegtickets behoorlijk aan de prijs. Toch moet je dit land eens bezoeken. De beelden die ik ervan heb gezien zijn in ieder geval echt prachtig. Je vindt hier natuur die je nergens op de wereld vind. Nieuw Zeeland is een land dat een aantal grote steden heeft, maar daarvoor hoef je eigenlijk niet naar dit land. Je moet gaan omdat je van de natuur wil genieten of bijvoorbeeld een roadtrip wilt doen. Ook kan je in Nieuw Zeeland een working holiday visum krijgen. Het schijnt alleen niet echt makkelijk te zijn om een baan te vinden en aangezien het een duur land is, kan het best zijn dat je snel door je spaarpotje heen gaat.

 

nzeeland

 

Australië
Als derde een land die bij heel veel mensen op het verlanglijstje staat, namelijk: Australië. Een land dat enorm uitgestrekt is en waar je heel veel kan zien. Helaas is het ook een behoorlijk duur land, dus echt het hele land zien kan je bijna niet in een vakantie. Dan zou je toch echt meerdere maanden moeten gaan backpacken. Prima te doen, maar neem dan maar een hele grote spaarpot met geld mee. Een andere optie die veel backpackers doen, is om er te gaan werken. Een working holiday visum is niet zo moeilijk te verkrijgen en ook een baantje vinden zou te doen moeten zijn. Zo kan je toch maanden in Australië zijn en geld verdienen om ook dingen te kunnen zien. Een goede optie maar dan moet je natuurlijk wel meerdere maanden de tijd hebben. Ik heb zelf zoiets van: ik kan als ik 50 ook nog wel naar Australië. Heel veel zou het dan niet veranderd zijn en waarschijnlijk heb ik dan meer geld te besteden. Ook ga ik dan waarschijnlijk niet meer primitief backpacken, maar wil ik wat meer luxe. Ooit ga ik hier vast nog wel eens heen dus.

 

australie1

 

Canada
Als vierde een land dat vooral bekend staat om de prachtige natuur. Canada is natuurlijk een immens land en je gaat lang niet alles kunnen bekijken en daardoor moet je vaak de keuze maken tussen west en oost. Mijn voorkeur gaat dan uit naar het westen. Vooral om de natuurparken te kunnen bekijken, want die zijn er in grote getalen in Canada. Steden zou ik wel meenemen, maar zouden niet mijn doel zijn om een reis naar Canada te maken. Dit is echt een land waar je absoluut naar toe zou moeten als natuurliefhebber en dat ben ik ook zeker. Helaas staat ook dit land bekend als een duur land, want anders zou ik zeker al een keer die kant op zijn gegaan.

 

Zuid-Afrika, Namibië en Botswana
Als laatste een volkomen nieuw continent. Ik ben nog nooit in Afrika geweest namelijk. Vooral omdat het niet echt backpacklanden zijn en het handig is om gebruik te kunnen maken van een huurauto om de mooiste plekken te ontdekken. Helaas reis ik altijd alleen is vind ik het geen strak plan om dan een auto te gaan huren. Vandaar dat ik nog nooit die kant op ben gegaan. Mijn bucketlistreis in Afrika is wel een toch vanaf Johannesburg via het Krugerpark, Swaziland, Lesotho naar de kust te gaan. Dan de hele kust af te rijden richting Kaapstad en vervolgens omhoog naar Namibië en Botswana. Een deel hiervan zou je nog wel kunnen doen met het openbaar vervoer, maar ik denk dat je daardoor echt best wel veel gaat missen. Jammer, want ik zou het heel graag eens doen.

 

Dit waren mijn vijf duurdere landen die ik graag eens wil bezoeken. Welke staan er op jouw lijstje?

post a comment