Top

Justtravelme

Het maken van roadtrips is voor veel mensen echt een droom. Zo ook die van mij. Eigenlijk heb ik het nog nooit echt gedaan, maar dit staat wel echt heel hoog op mijn verlanglijstje. Er zijn zoveel mooie plekken ter wereld waar je het allerbeste naar toe kunt gaan doormiddel van een roadtrip. Ik heb de afgelopen tijd hier behoorlijk veel over gelezen en zo ook een top vijf samengesteld. Mijn top vijf roadtrips op mijn bucketlist.

 

Roadtrip Amerika
De roadtrip die ik het allerliefste zou willen maken is een roadtrip door Amerika. Toch wel een land dat echt gemaakt is voor roadtrips. Ik zou beginnen in Nashville, vooral omdat ik deze stad echt heel erg graag wil zien. Ik ben fan van oude country muziek (oa. Johhny Cash, Willie Nelson, Waylon Jenning en Emmylou Harris). Tsja en aangezien Nashville de bakermat van deze muziekstijl is, vind ik dat ik dat dan ook gezien moet hebben. Vervolgens door naar Memphis. Nog een muziekstad en een bezoekje aan Elvis mag niet ontbreken. Daarna gaat de route via verschillende National Parken om daarna op het einde nog een stukje kust mee te pakken. De reis eindigt dan uiteindelijk in Los Angelos. Pfff als ik toch eens geld zou hebben voor dit.

 

Roadtrip VS

 

Roadtrip Noorwegen en Zweden
Een trip die ik ook heel graag wil maken en wat dichterbij huis is, is een trip door het zuiden van Noorwegen en Zweden. Ik zou deze trip beginnen vanaf Nederland, dus je ziet ook onderweg nog heel veel en kan gewoon met je eigen vervoer. Scheelt weer het huren van een camper of vliegtickets.
Het allerliefste zou ik ook richting de Noordkaap rijden, maar dan heb je wel veel meer tijd nodig en volgens mensen die ik gesproken heb, is dit niet heel erg de moeite waard. Daarom maar een retourtje Nederland – Noorwegen – Nederland. Mijn reis begint ergens in Nederland, het maakt niet veel uit waar, en gaat via Duitsland en Denenmarken naar het zuiden van Zweden. In Zweden besteed ik niet heel veel tijd, want mijn aandacht gaat vooral uit naar Noorwegen. In Noorwegen maak ik een rondje om vervolgens via dezelfde landen weer terug te rijden naar Nederland.

 

Roadtrip Noorwegen

 

Canada
Canada is een land waarbij je vooral naar de natuur moet gaan. Dat is dan ook mijn bedoeling met een roadtrip door dit land. Het lijkt mij echt geweldig om van het ene nationale park naar het andere nationale park te rijden. Of uitzicht te hebben op de Rocky’s, beter kan toch bijna niet? Omdat Canada erg groot is, heb ik gekozen voor het westen van het land. Hier vind je onder andere Banff en Jasper. Twee plekken die je absoluut niet mag overslaan. Deze roadtrip vertrekt vanaf Vancouver en eindigt in Calgary.

 

Roadtrip Canada

 

Roadtrip Australië
Voor veel mensen een perfect land om een roadtrip te maken. Hoogstwaarschijnlijk ook de beste manier om een groot deel van dit land te verkennen. Met de auto kun je gaan en staan waar je wilt en zo ook gebieden ontdekken waar je normaal nooit gaat komen. Jammer dat het zo’n ontzettend duur land is om te bereizen en dat je ook een flinke klap geld kwijt bent aan vliegtickets. Het zal dus nog wel wat jaartjes duren voordat ik hier een keertje heen kan gaan. De roadtrip die ik heb gepland is een flink lange, maar kan ook worden opgedeeld in meerdere delen. Helaas kon ik niet kiezen dus heb ik twee roadtrips ervan gemaak. Eentje beginnend in Adelaide en eindigend in Cairns en de andere beginnend in Darwin en eindigend in Perth. Als je genoeg tijd en vooral genoeg geld hebt, dan kun je ook beide verbinden en van Cairns naar Darwin rijden voor deel 2.

 

Roadtrip Australie oost


Roadtrip Australie west

 

Roadtrip Nieuw Zeeland
Net als Canada is Nieuw Zeeland een land waar je naar toe moet gaan als je van bijzondere natuur houdt. Het is een eind vliegen, maar dat moet het helemaal waard zijn. Ook is Nieuw Zeeland een perfect land voor een roadtrip en om te kamperen. Omdat het land heel erg groot is, is het verstandig om één van beide eilanden te kiezen. Ik zou gaan voor het zuidereiland, omdat de natuur hier het mooist schijnt te zijn. De roadtrip begint en eindigt in Christchurch. Handig want je zo mooi een rondje maken.

 

Roadtrip Nieuw Zeeland

 

Nu ben ik benieuwd: Heb jij ook een roadtrip die je ooit echt wil maken?

post a comment