Top

Justtravelme

Prambanan Indonesië

De laatste tijd wordt mij regelmatig de vraag gesteld: Waarom iedere keer naar Azië? Een vraag die ik wel snap, want de keren dat ik ver weg ging waren telkens naar Azië. Ik heb daar uiteraard een aantal redenen voor en zal vandaag wat meer vertellen over die redenen. Het is tot nu toe namelijk telkens een bewuste keuze geweest om naar hetzelfde continent te gaan. Grote kans ook dat mijn volgende reis ook weer dezelfde richting uit gaat.

 

Goedkoop
De eerste reden is dat Azië zo ongeveer het goedkoopste continent is om te bereizen. Vliegtickets zijn behoorlijk goedkoop en vooral de kosten ter plekke zijn erg laag. Zo laag zelfs dat ik maar 2000 euro heb uitgegeven tijdens mijn reis van 3 maanden (inclusief vliegtickets). De grootste reden voor de lage prijzen is dat er zoveel concurrentie is. Daarnaast is er ook ontzettend veel streetfood te vinden. Hierdoor geef je per dag echt maar heel weinig uit. Je kunt voor 20-25 euro per dag makkelijk rondkomen in Azië. Veel andere continenten zit dit rond de 30 euro of hoger.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Makkelijk te bereizen
Daarnaast is Azië ook gewoon erg makkelijk te bereizen. Doordat er zoveel andere reizigers zijn, zijn de landen heel erg gericht op toerisme. Daardoor kan je er met Engels heel goed terecht. Voor mij is bijvoorbeeld het Spaans iets dat mij tegenhoud om naar Zuid-Amerika te gaan. Doordat het zo toeristisch is, is het erg makkelijk om dingen te bekijken. Op iedere hoek van de straat kun je wel een tourtje ergens heen boeken. Daarnaast zijn de meeste landen ook gericht op solo backpackers en is er een hele ruime keuze aan hostels. Veel pluspunten dus om een gemakkelijke reis te hebben.

 

Rijstvelden Sapa Vietnam

 

Nog zoveel mooie plekken
Uiteraard geldt dit voor alle continenten, maar ik ben gewoon nog niet uitgekeken in Azië. De landen die ik al heb bezocht zou ik niet zo heel snel nog een keer heengaan, omdat er ook nog zoveel andere prachtige plekken te vinden zijn. Toch zijn er twee landen waar ik een uitzondering voor wil maken. Ik wil namelijk echt nog eens terug naar Nepal voor een trekking in het Everest gebied en daarnaast heb ik nog maar een heel klein stukje van Indonesië gezien. Verdere landen die heel hoog op mijn verlanglijstje staan: Japan, China, India en de Filipijnen. Op één of andere manier wil ik eerst Azië veel beter leren kennen voordat ik een ander continent ga kiezen. De komende jaren zal het dus waarschijnlijk kiezen zijn uit korte tripjes in Europa of een langere trip naar Azië.

 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES


Buddha Nepal

post a comment