Top

Justtravelme

Koffers op reis

Er zijn nog zoveel landen ter wereld die ik erg graag zou willen ontdekken. Helaas heb ik daar op dit moment de tijd en het geld niet voor. Verre bestemmingen zijn altijd erg gaaf om naar toe te gaan, maar ik kan ook zeker genieten van Europese landen. Ook dichterbij huis zijn er namelijk nog zoveel ontzettend mooie bestemmingen te vinden en te ontdekken. Benieuwd naar welke landen in Europa is graag en keer zou willen? Vandaag mijn wishlist van Europa.

 

Scandinavië
Al jaren staat Scandinavië heel hoog op mijn verlanglijstje en dan vooral Noorwegen en Zweden. Ik hou ervan om in de natuur te zijn en dat zou zeker moeten lukken in Noorwegen en Zweden. Daarnaast is de natuur weer heel anders als in andere delen van Europa. Het lijkt mij fantastisch om een keer een roadtrip te maken met een camper door Zweden en Noorwegen. Nu alleen nog iemand vinden die mee wil. Oh en ook belangrijk: in een camper leren rijden. Mijn vader heeft een bus omgebouwd tot camper, dus dat komt wel goed. Het liefst zou ik dan het grootste deel door Noorwegen rijden en op de terugweg door Zweden gaan. Het lijkt mij geweldig om de fjorden te zien en ook de Lofoten staan erg hoog.

 

Roemenië en Moldavië
Twee niet zo alledaagse bestemmingen die ook al jaren hoog op mijn verlanglijstje staan. Roemenië en Moldavië. Ik ben erg benieuwd naar deze landen, maar vind het lastig te zeggen waarom. Ik hou er wel van om een wat apartere bestemming uit te kiezen, dus misschien is dat de reden. Ik zou het liefst twee weken door beide landen reizen met het openbaar vervoer. Net zoals ik al eerder door andere landen in Oost Europa reisde.

 

Kroatië
Als laatste een land waar ik al een keer ben geweest. Kroatië is echt één van mijn favoriete landen en daarom zou ik nog heel graag een keer terug willen. Ik ben nog nooit in Istrië geweest en dat zou ik zeker een keer willen zien. Daarnaast wil ik ook nog heel graag terug naar de Dalmatische kust. Oh wat vond ik het daar heerlijk. Nog een keertje naar Zagreb zou ik ook zeker geen nee tegen zeggen.

Wat staat er op jouw wishlist van Europa?

 

IMG_2806

Comments:

 • Bram

  4 maart, 2017

  Wil je Scandinavie in de zomer of winter? Ben afgelopen zomer 2 maanden in Zweden geweest en sinds 2 weken nu in de winter in Zweden (waarschijnlijk nog 3-4 weken hier).

  Hou wel met 1 ding rekening: tol. In Noorwegen is de tol echt niet normaal, je bent zomaar 250 tot 500 euro kwijt als je een beetje een ritje door Noorwegen maakt. Daarnaast kost de brug in Zweden ook geld (je kunt Zweden alleen in via de bruggen of via de boot). Als je naar Zweden in de winter wil dan kun je rijden maar dan moet je wel het weer in de gaten houden en de kustweg blijven rijden. Dat heb ik ook gedaan en die is gewoon ijs en sneeuwvrij. Zodra je ook maar 10km van de kust af zit beginnen de ijsplaten, daarvoor zijn spijkerbanden wel een must-have.

  In de zomer is de E45 (inlandsvägen een absolute must-ride). Je rijd zo op een dag een dikke 1000 km op die weg, super rustig en elke kant die je op kijkt valt wat moois te zien.

  reply...

post a comment