Airport bus in Belfast

De laatste tijd heb ik maar weinig gereisd, omdat ik niet heel veel tijd had door andere leuke dingen en werk. Nu had ik opeens een weekendje vrij eind mei en besloot ik een paar daagjes richting Belfast te gaan. Een stad waar ik al heel lang naar toe wou. Ik vloog op Belfast met EasyJet en meestal liggen de vliegvelden best een eind vanaf het centrum. Ook in Belfast is dat het geval. Om in het centrum te komen heb je dan een paar opties en meestal is het kiezen tussen een dure taxi of het openbaar vervoer. Uiteraard kies ik als low budget reiziger altijd voor de goedkoopste optie en dus het openbaar vervoer. In Belfast is dit heel goed geregeld. Er is namelijk een bus die je rechtstreeks naar het centrum brengt. Mijn ervaring en tips over de airport bus in Belfast.

Hoe, wat en waar?
Je begint uiteraard bij het kopen van een kaartje. Dit kan bij de chauffeur of bij de toeristenbalie in het vliegveld. Ik zou voor de laatste gaan, want daar krijg je ook nog een plattegrond mee van Belfast en vertellen ze je ook nog eens waar je echt heen moet. De balie vind je middenin de aankomsthal. Een ticket kost 8 pond voor een enkeltje en 11 voor een retour. Deze is 1 maand geldig en dus handig om meteen te kopen. Daarna loop je het vliegveld uit en heb je meteen links de bushalte. Je moet bus nummer 300a nemen. Deze bus is niet te missen. Het is een blauwe bus met heel groot Airport bus erop. Deze bus maakt een aantal tussenstops, maar het eindpunt is het belangrijkst. Dit is het Europa bus station. Dit busstation is op loopafstand van de City Hall. Afhankelijk van het tijdstip vertrekt deze bus iedere 20-30 minuten. Prima te doen dus!

Mijn ervaring
Ik vond dit echt een top manier om naar het centrum te komen. Kaartjes kopen gaat super makkelijk en de bus is niet te missen. Van te voren was ik wel lichtelijk zenuwachtig (ik ben een giga stresskip) of ik wel de ticketbalie zou kunnen vinden. Uh nou het vliegveld is zo klein dat die niet te missen is. Er is ook maar één balie de niet van verhuurauto’s is. Voor niets dus zenuwachtig geweest. Je stapt ook echt op een perfecte plek uit en bent meteen in het centrum. Mijn hostel was wel een stukje lopen, maar dat was prima. De bus is ook redelijk luxe met goede stoelen, oplaadpunten voor je telefoon en wifi. Wat mij betreft dus zeker een aanrader om deze bus te nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *