Top

Justtravelme

Koffers op reis

Tijdens iedere reis kies je wel eens voor een bestemming die achteraf wat tegenvalt. Dit is mij uiteraard ook wel eens overkomen. Jammer maar helaas. Alleen je kan ook wel eens op een bestemming terecht komen waarbij je denkt: mijn god kan ik hier weg! Dat is mij ook een paar keer overkomen. Niet heel vaak gelukkig. Vandaag mijn top drie niet voor herhaling vatbaar.

 

Nha trang
De eerste bestemming is toch wel Nha trang. Een kustplaatsje onderin Vietnam. Na een week of drie grote steden was ik wel heel erg toe aan een beetje rust. Daarom koos ik ervoor om naar Nha trang te gaan in Vietnam. Vooraf werd ik al gewaarschuwd voor de vele russen en dit was ook echt het geval. Je werd in de winkels zelfs aangesproken in het Russisch. Bizar als je in Vietnam bent. Ik vond het echt geen leuke plek, omdat er heel veel vervelende mensen rondliepen met teveel drank op. Daarnaast vond ik het strand ook niet echt mooi. Kortom ik zou het afraden om hier heen te gaan.

 

Chiang rai
De tweede plek waar ik niet meer naar terug zou gaan, is Chiang rai. Een plaats in het noorden van Thailand. Het ligt naast het veel bekendere Chiang Mai. Het is een stad met niet heel veel bezienswaardigheden, maar volgens de reisgidsen scheen het toch de moeite waard te zijn. Nou dat was het voor mij zeker niet. Misschien kwam dat door allemaal omstandigheden, maar ik vond het er gewoon echt niet leuk. Het begon al met de busreis erna toe. Dat was vanaf Luang Prabang in Laos. Ik ging met de nachtbus en dat is normaal prima, maar dit keer niet. Ik zal binnenkort een verslag van deze busreis maken, maar kortom was het vreselijk. Na een slechte nacht kwam ik in Chiang rai aan en moest ik op zoek naar een hostel. Dit was echt giga moeilijk te vinden en kostte mij twee uur. Dit zorgde al voor een slecht begin. Verder vond ik er ook gewoon niet zo heel veel aan, dus de vorige keer zou ik meteen doorreizen naar Chiang mai.

 

IMG_2339

 

Phnom Penh
Nog een stad die ik niet echt bepaald leuk vond, was Phnom Penh in Cambodja. Ik kan er niet echt mijn vinger opleggen, maar ik vond de sfeer in de stad gewoon niet fijn. Het straalt niks uit en ik zou niet zo snel voor de stad zelf deze kant op gaan. Helaas is het wel de uitvalsbasis voor een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Daarom is de kans toch groot dat je deze kant op gaat. Je hebt in de stad zelf bijvoorbeeld het Tuol Sleng museum en daarnaast is het ook de plek om naar toe te gaan als je naar de Killingfields wil.

 

10593206_10202685408476509_5031279732247559188_n

 

Dit zijn dus drie plekken die ik echt niet leuk vond. Ik moest er wel echt over nadenken, want meestal zijn er toch ook wel leuke punten aan een plek.

post a comment