Top

Justtravelme

Na Ulcinj ben ik met de bus doorgereisd richting Albanië. De weg was een stuk beter dan verwacht en alles ging eigenlijk best georganiseerd. Alleen bij het bus wisselen in Shkodër zag je meteen de armoede van het land. Er stonden een stuk of wat kleine kinderen met baby’s op de arm om geld te bedelen. Dit zijn niet de enige bedelaars die ik in Albanië tegen ben gekomen.
In Tirana stonden er ook weer een flink aantal toen de bus stopte. Van te voren had ik geen idee waarop de bus zou stoppen, maar door een goede voorbereiding (in een volgende blog hierover meer) wist ik dat het niet heel ver lopen was naar mijn hostel. Toch werd ik overgehaald om een taxi te nemen door een paar Amerikanen. Stom om dit toch te doen, want je wordt vrijwel altijd opgelicht. Ook dit keer.
Al wel snel mijn hostel gevonden en dit zag er prima uit. Meteen maar even de stad in gegaan om wat eten te kopen. De volgende dag ben ik de hele dag in de stad geweest. Tirana heeft niet veel te zien, maar ik ben onder andere naar het stadspark en de piramide geweest. Ook ben ik opzoek gegaan naar het busstation (ik ben iemand die namelijk goed voorbereid wil zijn). In Albanië zijn geen bushaltes, maar iedere bus vertrekt vanaf een bepaald gebouw. Echt heel goed systeem. Not! Gelukkig wist de eigenaar van het hostel wel waar de bus naar Sarande vertrok.

 

IMG_3015

De dag erna vertrok ik naar Sarande om daar te overnachten. De busreis duurde erg lang, maar was ook dit keer best aardig vol te houden. In Sarande heb ik vrij weinig gedaan, omdat ik maar een paar uur had. Ik heb even op het strand gezeten en mij verwonderd over de enorme complexen met vakantiewoningen die uit de grond gestampt worden.
Vanaf Sarande vertrok ik in de ochtend met een boot naar mijn laatste bestemming van deze reis. Echt een goede optie, want je bent er zo. Alleen je moest op Corfu door de douane en dat duurde erg lang. Pff en dan had je ook nog een stuk of tien Amerikanen die sneaky steeds verder voorin de rij gingen staan. Ik begon mij daar al wat boos over te maken tot er een tweede hokje openging met de naam: EU passports only. Haha we hoefden alleen even langs te lopen en weg kon je. Net goed voor de voor dringers die nog steeds stonden te wachten.
Ik ben twee dagen op Corfu geweest en heb voornamelijk op het strand gelegen. Even uitrusten voordat ik de rest van de zomer weer hard aan het werk moet.IMG_3046

post a comment