Top

Justtravelme

Vanaf Boedapest nam ik de trein naar Belgrado. Een prima reis in een niet al te vervallen trein. In Belgrado moest ik eerst een pinautomaat zien te vinden, omdat ik nog geen geld had kunnen wisselen. Helaas kon ik maar 1 pinautomaat vinden en die was kapot. (achteraf had ik de andere uitgang moeten nemen. Daar stond een automaat die het wel deed. Daarom eerst maar op zoek naar geld. Uiteindelijk gevonden en meteen naar het ticketkantoor, omdat ik de volgende dag alweer door wou richting Montenegro. Helaas was er alleen nog een seat beschikbaar voor de nachttrein, want de bedden zaten vol. Pfieuw en nu. Nou ja dan maar in een stoel slapen.
In Belgrado ben ik één hele dag geweest. Ik heb de stad wat verkent en ben voornamelijk in de buurt van het fort geweest. Ik ben hier niet binnen geweest, omdat ik dat in de hitte niet zag zitten (was 32 graden en in het fort was nauwelijks bescherming tegen de zon). Daarom gewoon in het park gezeten en genoten van het uitzicht.IMG_2989

 

In Belgrado nam ik de nachttrein naar Bar. Helaas was er dus alleen een stoel beschikbaar, maar de reis verliep best goed. Er zat een aardige jongen een tijdje naast mij en daar heb ik leuke gesprekken mee gehad. Verder zat er nog een oudere man die geen woord Engels sprak, maar wel overal bij hielp en telkens trakteerde op snoepjes. Ik heb nog behoorlijk kunnen slapen, maar kwam niet al te fris aan in Bar.
Vanaf Bar heb ik een bus genomen richting Ulcinj. Een leuk, maar niet te toeristisch stadje aan de kust van Montenegro. Ook hier ben ik één dag geweest en ben ik op pad geweest met een Nederlandse jongen die ik in het hostel tegenkwam. Een tijdje op het strand gelegen en de oude binnenstad bekeken. Leuk plaatsje!

 

IMG_2999

post a comment