Top

Justtravelme

Bromo Bali Indonesië

Yaah het is weer zover. Ik heb mijn volgende reis gepland. Mijn laatste reis was bijna een jaar geleden en ik heb echt geen tijd gehad om weer even weg te gaan. Helaas was zelfs een weekendje weg al te moeilijk. Ik heb namelijk sinds september stage gelopen. Een erg drukke en ook zware tijd, omdat het erg veel energie kost. Ik heb het naar mijn zin bij mijn huidige stage, maar ik ben ook blij dat ik straks af ben van het stage lopen. Nog maar één week en dan heb ik geen stages meer. Heel eventjes dus. Nu ben ik al een tijd aan het bedenken waar ik naar toe zal gaan op vakantie en ik kwam er steeds niet uit. Mijn eerste plan was Roemenië en Moldavië, maar eigenlijk wou ik liever wat verder weg. Heel lastig, omdat dat wel duurder is en ik nogal gierig ben. Toch heb ik de knoop, maar doorgehakt en heb ik mijzelf een cadeautje gegeven voor het afsluiten van mijn stage. Nog een keer naar Azië is het plan en dit keer naar Indonesië.

 

Indonesië staat al een hele tijd op mijn bucketlist, maar paste tot nu toe nooit in mijn reisplannen. Ook omdat ik mij echt heel erg vermaakt heb tijdens mijn drie maanden rondreizen, leek het mij een goed plan om weer naar Azië te gaan. In eerste instantie twijfelde ik wel tussen de Filipijnen en Indonesië, maar heb toch gekozen voor Indonesië. Ik ben erg nieuwsgierig naar de cultuur, de bijzondere gebouwen, natuur en vooral ook de stranden. Helemaal zeker weet ik nog niet waar ik heen ga, maar ik vlieg in ieder geval op Jakarta en dan meteen door naar Yogyakarta. Daarna ga ik richting Bali om vervolgens nog naar een mooi eiland te gaan. Ik zit nu te denken aan Nusa Penida.

 

Nu is het nog de dagen aftellen tot ik mag gaan. Gelukkig is dit al heel snel, want heb best last minute geboekt. Ik heb 15 april mijn laatste stagedag en vlieg 18 april al richting Azië. Daar heb ik eerst nog een tussenstop in Xiamen en ga dan richting Jakarta. Omdat ik zo laat pas geboekt heb, was ik best bang voor de ticketprijzen. Gelukkig viel dit mee. Voor 415 euro vlieg ik naar Jakarta. Wel met 2x een lange tussenstop, maar voor dat geld vond ik dat prima. Ik ga mij wel vermaken.

 

Heeft iemand nog tips voor dingen die ik echt moet zien/doen op Java, Bali, Nusa Penida?

Comments:

  • 10 april, 2016

    Wat vet zeg! Hoe lang ga je? Voor de zomer twijfelde wij tussen Indonesië en Maleisië, maar wij kozen voor Maleisië ivm bosbranden en omdat wij zes weken hebben en te veel van Indonesië willen zien om in zes weken te proppen. Indonesië staat wel heel hoog op mijn lijstje!

    reply...
  • 23 april, 2016

    Ah, je bent al op reis. Geniet er volop van! Indonesië staat hoog op m’n wishlist, dus ik kijk uit naar je foto’s en artikelen!

    reply...

post a comment