Top

Justtravelme

Zoals een deel van jullie al wel weet zit ik op dit moment in Indonesië.  In Yogyakarta. Aangezien ik er nog maar 1,5 dag ben heb ik nog niet zoveel te vertellen hierover. De weg naar Indonesië heb ik wel genoeg over te vertellen. Ik vloog namelijk met Xiamen Airlines en had daarmee een stop van 12 uur in Xiamen in China. China leek mij een apart land en aangezien je makkelijk een kort vium kan krijgen (in een volgende blog meer hierover) ben ik even de stad in geweest. Vandaag mijn reisverslag van Xiamen.

 

Gulung Yu eiland
Mijn eerste plan was om naar Gulung Yu eiland te gaan. Dit is een eilandje op 10 minuten varen van het centrum van Xiamen. Op het eerste gezicht leek het mij niet echt moeilijk om die kant op te gaan, maar dit bleek toch anders dan verwacht. Het is niet voor niets China. Het was in eerste instantie al een probleem om een bus te vinden die die kant op ging. De buschaufeurs snapten mij niet en spraken totaal geen Engels. Gelukkig kwam ik twee Nederlandse  jongens tegen die er ook niks van snapten en konden we onze krachten bundelen. Uiteindelijk heeft het flink veel moeite gekost, volgens mij legde ik de klemtoon helemaal verkeerd. Gelukkig hielp het toen ik Lundu zei en toen werd ik al vrij snel de goede bus in geholpen.

 

Ferry
De busrit duurde ongeveer een half uur en was prima. Toen gingen we opzoek naar de ferry. Dat was nog wel te vinden, maar iets in het Engels vinden was niet te doen. Gelukkig kon er bij Ticket office iemand gehaald worden die wel Engels sprak. De weg naar de boot was een hele belevenis. Chinezen hebben echt geen respect en fatsoen. (Of om het netter te zeggen: ze hebben andere normen en waarden). Zodra de hekjes van de ferry opengingen begonnen alle mensen zo hard mogelijk rennen. Net alsof de ferry anders zonder hun wegging. En het leuke hiervan was nog dat wij er tussenin stonden. Had er gewoon blauwe plekken van.

 

Eiland
Het eiland zelf was niet echt heel boeiend en vooral overspoeld door Chinezen. Ook was er nog veel wat ze aan het repareren waren. Daardoor kwam de sfeer niet helemaal goed tot zijn recht. Op het eiland zelf zijn meerdere bezienswaardigheden, maar hier moet je extra voor betalen.
Ik vond het eiland niet echt bijzonder. Het was er best wel vies en ontzettend druk. Wel heeft met het vormen van deze mening meegespeeld dat ik een nacht had overgeslagen en gewoon kapot was.

post a comment