Top

Justtravelme

In mijn vorige bericht liet ik al weten dat ik weg wou uit Bangkok. Dit heb ik de dag erna dan ook gedaan. Ik heb de volgende ochtend tickets geboekt voor de bus naar Cambodja, gelukkig was dit een rechtstreekse bus, maar wel met een grensovergang (en dus visum regelen). De bus reis was heel leuk,  want zat naast een aantal Amerikanen en heb daar de hele weg gezellig mee kunnen kletsen. Vlak voordat we bij de grensen kwamen, moesten we een formulier invullen voor ons visum. Ik had van te voren al wat informatie opgezocht en was alert op een scam die zou kunnen komen. Dit bleek er 1 te zijn. Je moest namelijk 30 dollar betalen in plaats van de gebruikelijke 20. Een van de Amerikanen had dit ook door en we besloten om met z’n zessen om gewoon ons visum zelf op te halen. De rest van de bus hoorde dit, maar betaalden gewoon de 30 dollar. Heel stom, want uiteindelijk zou het even lang duren. Bij de grens kregen we helaas weer te maken met een scam door de immigratie officieren. Deze vroegen namelijk 23 dollar terwijl er een bordje hing met 20. Door voorwerk wist ik dat je gewoon moest zeggen dat je maar 20 had en niet meer. Beetje zenuwachtig dit gedaan terwijl de rest van de groep 3 dollar extra ging betalen. Ik moest 5 minuten wachten maar kreeg daarna gewoon een visum. Als enige van de bus mooi alle scams ontlopen. Achteraf zou ik dit niet nog een keer doen, want ik zat wel flink in de stress en dat voor 3 dollar.

 

Daarna nog een eind door Cambodja en na een 10 uur durende busreis Siem Reap bereikt.  Dit is een stadje met enorm veel toeristen,  omdat Angkor hier vlakbij ligt. De eerste dag hier heb ik voornamelijk het stadje bekeken. Het was best een eye-opener voor mij. Er is hier echt behoorlijk veel armoede. De hutjes met golfplaten zijn in grote getale aanwezig. Deze hutjes worden dan wel afgewisseld met de meest luxe hotels. Een behoorlijke tegenstrijdigheid. Ook hier zijn er weer genoeg tuktukchauffeurs die naar je roepen. Gek wordt je ervan! Iets wat veel goed maakt, zijn de ontzettend leuke kindjes hier. Als je langsloopt even naar ze zwaaien en hun smile gaat van oor tot oor. Ook willen ze graag met je spelen, maar daar had ik helaas niet veel tijd voor.

 

De tweede dag in Siem Reap heb ik een mountainbike gehuurd om Angkor te gaan verkennen. Helaas was het heel lastig om te vinden waar je de tickets kon kopen. Daarom heb ik alleen Angkor Wat kunnen bekijken. Een heel indrukwekkende tempel. Bij de tempel werd ik in het frans aangesproken door een oud mannetje uit Cambodja. Hij was helemaal verbaasd dat ik in het frans antwoordde en hij vertelde me een heel verhaal over de tempels. Altijd leuk om interactie te hebben met de lokale bevolking.

De laatste dag heb ik weer een mountainbike gehuurd en heb de kleine tour in Angkor gefietst. Je komt hiermee langs de mooiste tempels. Zo ben ik onder andere in de voormalige opnamelocatie van Indiana Jones geweest. De tour was heel leuk, maar best zwaar. Het was zo warm en ik ben weer verbrand. Ook miste ik m’n fietsbroek. Als afsluiter daarom maar even uit eten gegaan. Dit was alweer m’n laatste dag in Siem reap. Morgen ochtend vertrek ik naar Phnom penh om daar onder andere de killingfields te gaan bekijken. Iets totaal anders, maar wel belangrijke geschiedenis.


post a comment