Top

Justtravelme

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat ik terugverhuisde van Zwitserland naar Nederland. Ik mis het qua werk absoluut niet en ook qua wonen niet bepaald. Het was niet mijn baan en het dorp waar ik woonde was ook niet de juiste plek voor mij. Toch zijn er een aantal dingen die ik wel mis. Namelijk het op pad gaan en opzoek gaan naar nieuwe gebieden. Liechtenstein was 1 van die nieuwe gebieden. Ik woonde in Oberriet, een dorp op de grens van Oostenrijk en vlakbij Liechtenstein. Uiteraard kon een bezoek aan dit land dan ook niet uitblijven als je er 10 kilometer vanaf woont. Maar waarom zou je een bezoek brengen aan Liechtenstein? 5 redenen om naar Liechtenstein te gaan.

 

Bijzonder land
Liechtenstein is een bijzonder land. Het is erg klein maar heeft wel een eigen koning. Toch valt het met sommige dingen ook weer onder Zwitserland. Ik heb geen ruimte om alles te vertellen, dus het is leuk om je van te voren even te verdiepen in dit land. Ik zal een paar belangrijke dingen benoemen. Zo is het een dwergstaat die wordt geregeerd door een vorst. Het heeft uieraard een eigen regering, maar geen eigen munteenheid. Ook doet het niet mee met de Euro, maar koos ervoor om de Zwitserse Franc te gebruiken. Nog een weetje: er is maar 1 “eredivisie” voetbalclub in het land. Niet handig als je een competitie wilt hebben. Daarom speelt Liechtenstein mee in de Zwitserse Competitie.

 

 

Klein land
Liechtenstein is een erg klein land. Dit heeft als reiziger veel voordelen. Je kan namelijk het hele land doorkruizen in 1 dag en dan ook nog ontzettend veel zien. Zo kun je op 1 dag dus alle bezienswaardigheden plannen en bezoeken. Heel fijn voor mensen die graag veel willen zien in een korte tijd. Daar is Liechtenstein echt geknipt voor. Natuurlijk kun je niet echt alles zien, want er zijn uiteraard nog verborgen pareltjes. Maar wil je alle hoogtepunten zien, dan lukt dit makkelijk in een dag.

 

 

Roadtrip
Hierboven noemde ik al dat het een erg klein land is en dat je alles kunt zien op 1 dag. Om dit te doen zal je een roadtrip moeten maken. En laat Liechtenstein daar ook nog eens perfect voor zijn. Eerder schreef ik hier al een keer over. Je vind dit artikel hier. Zelf begon ik in het noorden en ben naar het zuiden gereden. Onderweg regelmatig gestopt om alle bezienswaardigheden te bekijken. Helaas was de weg van het kasteel richting skigebied dicht en daardoor zijn we daar niet geweest. Eigenlijk moet ik dus nog eens terug om alles af te kunnen strepen. Van patiënten hoorde ik namelijk dat dit een prachtig gebied is om in de winter te skieën en in de zomer te wandelen. Aanrader dus een roadtrip!

 

Makkelijk te bereizen
Dit laatste is een punt dat alleen telt als je met de auto naar Liechtenstein gaat. Er is namelijk wel openbaar vervoer, maar het handigste is een auto. Vooral omdat een klein land is, zijn de afstanden ook klein en dan pak je makkelijk de auto ipv dat je steeds moet wachten op het OV. De weg is erg duidelijk aangegeven en je hebt niet heel veel keuzes. De meeste bezienswaardigheden liggen aan de doorgaande route. Veel afwijken hoeft dus niet. Altijd handig!

 

 

Gratis parkeren
Als laatste nog een puntje over de kosten. Aangezien je met Zwitserse Franc betaald in Liechtenstein denk je vooraf waarschijnlijk dat het een duur land is. Dat is ook zo, maar hoef je niet altijd te merken. Bijvoorbeeld het parkeren Vaduz is het eerste uur gratis. Niet genoeg als je alles wilt zien, maar wel genoeg om de belangrijke plekken te bekijken. Daarnaast zijn eigenlijk alle bezienswaardigheden gratis te bezoeken. Of tenminste een groot deel is gratis. Wij hebben een groot deel gedaan en hebben misschien 2 Franc uitgegeven aan een ansichtkaart van Liechtenstein. Dat was het. En ja ik hou hiervan.

Slot Vaduz Liechtenstein

 

post a comment