Top

Justtravelme

Bromo Bali Indonesië

Mijn favoriete land tot nu toe is toch wel Indonesië. Een ontzettend divers land waar je je echt maanden zou kunnen vermaken. Er zijn duizenden eilanden en ieder eiland is weer een ander landje op zich. De meeste zijn echt prachtige pareltjes en absoluut het bezoeken waard. Zelf ben ik nu één keer naar Indonesië geweest en bezocht daar Bali en Java. De komende jaren ga ik zeker nog een keer terug naar dit prachtige land. Wil jij ook naar dit mooie land? Ik geef je vandaag 5 tips voor Indonesië. Wat mag je echt niet missen?

 

Yogyakarta
Wat mij betreft de leukste stad van Indonesië is Yogyakarta. Ik hou niet heel erg van grote Aziatische steden maar deze stad is een uitzondering. Natuurlijk merk je ook dat dit een grote stad is, maar in vergelijking met Jakarta voelt het als een dorp. In de stad is genoeg te beleven om een dag of 3 rond te kijken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om vanaf hier een aantal prachtige tempels bezoeken. De belangrijkste zijn de Borobudur en de Prambanan.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Overheerlijk eten
Als je in Indonesië bent, dan hoef je eigenlijk niet op zoek te gaan naar eten. Overal vind je straattentjes met de heerlijkste gerechten. Zelf ga ik in dit soort landen eigenlijk alleen maar voor de streetfood en niet echt voor de restaurantjes. Gewoon omdat het eten er lekkerder is. Plus het kost ook nog eens bijna niks. Ik heb in 2016 vaak gegeten voor ongeveer 80 cent. Mijn lievelingsgerecht is Bakso. Dit is een noodlesoup met heerlijke gehaktballen erin. Echt verrukkelijk! Daarnaast at ik ook regelmatig de verschillende nasi gerechten. Ik heb maar één keer gehad dat het eten niet lekker was. Dat was op Nusa Penida. Hier nam ik een Nasi Goreng bij een straatstalletje ergens achteraf. Dit eiland is totaal nog niet toeristisch en dus was er nog bijna niemand ooit geweest. Het vrouwtje sprak geen Engels, maar ze snapte wat ik wou. Nou bij de eerste hap hoefde ik niet meer. Ik had echt de tranen in mijn ogen staan van alle pepers die erin zaten.

 

Rijstvelden
Indonesië staat bekend om de prachtige rijstvelden. Door het hele land heen kun je ze vinden, maar de meest bekende rijstvelden kun je vinden in de buurt van Ubud op Bali. Vanaf het centrum van Ubud loop je zo de rijstvelden in. Heerlijk want Ubud is best een druk stadje geworden. Helaas kan je wel veel medestanders tegen tussen de rijstvelden. Wil je in stilte genieten van de velden, dan moet je net een stukje buiten de stad zijn. Hier vind je de mooiste rijstvelden en kom je niemand tegen!

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Heerlijke stranden
Naast de rijstvelden staat Indonesië uiteraard nog om meer dingen bekend. De stranden zijn hier een goed voorbeeld van. Omdat Indonesië uit eilanden bestaat zijn er ontelbaar veel stranden te vinden. Uiteraard ben ik niet op ieder eiland geweest, maar wat mij betreft waren de mooiste stranden te vinden op twee eilanden voor de kust van Bali. Dit zijn de eilanden Nusa Penida en Nusa Lembongan. Hier vind je echt de prachtigste relatief stille strandjes.

 

 

Vulkanen
Als laatste nog iets waar Indonesië bekend of berucht om is: de vulkanen. Er zijn ontzettend veel vulkanen op Indonesië te vinden en de meesten zijn dan ook toeristische trekpleisters. Op de bekende eilanden kun je allemaal een vulkaan beklimmen. Zelf heb ik twee vulkanen bekeken op Java. Ik denk wel de meest bekende vulkanen. De Bromo en de Ijen. Twee prachtige natuurverschijnselen en zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. Het kost wat energie, maar dan heb je ook absoluut wat. Zelf vind ik het echt een gemis als je geen vulkaan hebt gezien tijdens je Indonesië reis.

 

Bromo Bali Indonesië

post a comment