5 tips voor Maleisië

Perhentian Islands Maleisië

Maleisië heeft altijd hoog gestaan op mijn verlanglijstje. Vooral omdat het een heel ander land is dan de landen eromheen. Zo is het bijvoorbeeld in Islamitisch land. Nu zijn wel meer landen in Azië dat (onder andere Indonesië), maar toch valt het in Maleisië meer op vond ik. Ook is het land veel westerser dan de andere landen. Je kan zien dat het een rijker land is dan de buurlanden. Omdat ik vind dat iedereen een keer naar dit prachtige land moet, heb ik 5 tips voor Maleisië geschreven. Wat mag je echt niet missen?

Perhentian Islands
Wat mij betreft de allerfijnste plek van Maleisië zijn de Perhentian Islands. Deze paradijselijke eilandjes liggen voor de oostkust van Maleisië en zijn geheel autovrij (er zijn überhaupt geen wegen, dus je kunt alleen lopen of met de watertaxi). Als je een beetje redelijk hostel uitzoekt kun je je hier echt heerlijk vermaken. Lekker een beetje op het strand liggen en snorkelen tussen de schildpadden. Wat wil je nog meer? Nou misschien zo ongeveer op het strand slapen. Geen probleem want dat deden we. Onze dorm lag op het strand en had geen deur. Oftewel vanuit je bed stond je in 2 stappen op het strand.

Perhentian islands Maleisië

Kuala Lumpur
De grootste stad van het land en wat mij betreft ook één van de leukste plekken. Ten opzichte van andere Aziatische steden is Kuala Lumpur ontzettend modern. Ook wel eens fijn. Er is genoeg te beleven en te zien. Ook kun je er heerlijk shoppen en uitgaan. Heel fijn ook is dat de stadsbus gratis is. Daarnaast is er een uitgebreid metronetwerk om je overal naar toe te brengen. Aanraders wat mij betreft: Patronas towers en Chinatown.

Batu Caves Kuala Lumpur

Treinreis
Als je Maleisië zegt, dan moet je ook zeker zeggen: treinreizen. In Maleisië kun je tussen alle gebieden de trein pakken en dat moet je dan ook zeker doen. Vooral de trein naar Singapore is er populair. Zelf nam ik de trein vanaf Kota Bharu naar KL. Dit was een zeer comfortabele nachttrein. Alles was goed regelt en ze ziet ook nog eens wat van het land. Zeker aan te raden dus. Let er wel op dat treinen soms al een paar dagen van te voren volgeboekt zijn. Hier had ik zelf namelijk geen rekening mee gehouden.

Georgetown
Nog een redelijk grote stad is Georgetown. Je vind deze stad op het eiland Penang aan de westkust van Maleisië. Georgetown staat vooral bekend om het heerlijke eten. Dat is er ook zeker. Vooral in Chinatown en little India kun je echt heerlijk eten! Daarnaast is het ook gewoon een leuke stad om door heen te lopen. Verwacht alleen bij een eiland niet meteen stranden. Want echt normale stranden zijn er niet veel. Eventueel kan je vanaf de haven ook de ferry nemen naar Langkawi. Mijn aanraders: ga naar Penang hill (neem wel de stoeltjeslift naar boven, want lopend is echt niet te doen) en Won Ton Mee eten in Chinatown!

Georgetown Penang Maleisië

Streetfood
Net als in alle Aziatische landen is ook in Maleisië meer dan genoeg streetfood te vinden. Wel is het vaak iets georganiseerden dan bijvoorbeeld je vaak in Thailand ziet. Je vind hier namelijk over foodcourts waar je heerlijk kunt eten. Zelf heb ik hier niet heel veel gebruik van gemaakt, want ook op straat in little India en Chinatown is meer dan genoeg aan de kant van de weg te vinden. Ik was vooral helemaal verslaafd aan Won Ton Mee. Oeh wat een heerlijk gerecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *