Top

Justtravelme

Sapa Vietnam

Vietnam heeft niet altijd op mijn verlanglijstje gestaan. Heel eerlijk gezegd wist ik ook niet echt veel van het land. Uiteraard wist ik over de Vietnamoorlog, want daar ging mijn eindexamen geschiedenis over. Eigenlijk was dat wel alles wat ik wist. Toen ik besloot om naar Azië te gaan reizen voor drie maanden, was het echter een logische keuze om ook Vietnam mee te nemen. Plus ik wilde graag naar het oorlogsmuseum, omdat ik het bij geschiedenis echt een interessant onderwerp vond. Uiteindelijk reisde ik in een maandje van zuid naar noord en ik vond het heerlijk! Vandaag 5 tips voor Vietnam. Wat moet je echt doen of zien?

 

Ho Chi Minh City
De stad die het meeste verteld over de geschiedenis van Vietnam is Ho Chi Minh City. Deze stad heette vroeger Saigon en is belangrijk geweest in de Vietnamoorlog. Daardoor kun je hier ook nog veel dingen terugvinden van de oorlog. Helaas is er tijdens de oorlog veel verwoest en daardoor is HCMC nogal een nieuwe stad geworden. Jammer, maar toch heeft ook dit zijn charme. Als je heen gaat, ga dan vooral heen voor bijvoorbeeld het oorlogsmuseum of de tunnels die hier in de buurt liggen.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Hoi An
Dit is wat mij betreft één van de mooiste stadjes van Vietnam. En ik ben niet de enige die dit vind, want uit onderzoek is gebleken dat verreweg het grootste deel van de reizigers Hoi An het leukste plekje van Vietnam vond. Het is niet een stad waar mega veel te doen is, maar het is vooral een heel schattig stadje. Minder stuk als andere steden en daarnaast ook nog eens heerlijk dicht bij het strand. Ook kan je hier heerlijk eten bij één van de vele restaurantjes in het centrum. Maar hoogtepunt van Hoi An is toch wel het laten maken van een kledingstuk. Hoi An staat namelijk bekend als kleermakersstad. Voor niet al te veel geld kun je een prachtig handgemaakt kleding stuk laten maken. Precies op maat gemaakt en met de stof die jij graag wilt hebben. Prachtig toch?!

 

Sapa
Eén van de mooiste stukken natuur vind je in het noorden van Vietnam. Veel mensen zullen de naam van deze plek wel herkennen, want Sapa is wel het mekka van de wandelgebieden in Vietnam. Een heerlijke plek waar je uren kunt wandelen tussen de rijstvelden. Ik heb meerdere malen rijstvelden gezien, maar zo mooi als in Sapa nog nooit. Echt wat een prachtig uitzicht heb je hier. Ik zou aanraden om minimaal twee dagen te gaan wandelen. Eventueel met een homestay erbij, maar dat heb ik zelf niet gedaan. Echt nogmaals het is hier zo prachtig dat je deze plek niet mag overslaan. Toch nog wel even een puntje van kritiek: het is er ook giga toeristisch en de mensen die er wonen weten ook precies wat ze daarmee moeten doen. Ik vond ze soms wat te opdringerig bij het verkopen van handgemaakt spul. Wil je iets minder andere toeristen tegenkomen, dan kun je ook naar andere plekken in de buurt van Sapa. Helaas heb ik dit zelf niet gedaan en heb ik hier dus ook geen informatie over. Maar ook als je besluit naar Sapa te gaan maak je een hele goede beslissing.

 

IMG_2285

 

Halong Bay
Nogmaals een mooie natuurplek. Ondanks dat Hanoi niet heel erg druk is, kan het heerlijk zijn om de stad even een dagje of twee daagjes te ontvluchten. Halong Bay is hier perfect voor omdat het niet ver van Hanoi ligt. Halong bay is een grote baai waar vanuit je met de boot kunt gaan varen. Je hebt hier immense rotspartijen die zomaar uit de zee ophoog komen. Een heel spectaculair gezicht en ik zou dus ook zeker een dagtripje maken hier naar toe. Veel mensen raden twee dagen aan, maar zelf had ik genoeg gezien naar 1 dag. Plus op een boot slapen leek mij nou ook niet heel erg relaxt.

 

Halong Bay Vietnam

 

Hanoi
De leukste echt grote stad is wat mij betreft Hanoi. Hierboven schreef ik al dat ik Hoi An geweldig vind, maar Hanoi is natuurlijk nog een flink stukje groter. Ik vond deze stad leuker dan HCMC. Er is minder geschiedenis qua Vietnamoorlog te vinden, maar wel heel veel andere geschiedenis. Deze stad is ook een stuk minder nieuw. Heerlijk! Ook vond ik het niet lijken alsof je in de grote stad bent. Het lijkt er meer op dat je in een groot dorp aan het rondlopen bent. Ga je naar Vietnam dan moet je sowieso één van de grote steden bezoeken en als het zo uitkomt, dan zou ik zeker mijn voorkeur uitspreken voor Hanoi.

 

Hanoi Vietnam

post a comment