Top

Justtravelme

ADO bus in Mexico

Alweer een maand geleden kwam ik thuis na 2 weken backpacken in Mexico. Ik reisde daar in mijn eentje met het openbaar vervoer. Niet echt een big deal, maar ik kreeg behoorlijk veel waarschuwingen vooraf (overigens vooral van mensen die nog nooit Europa uit zijn geweest). Daardoor ben ik al voor vertrek op zoek gegaan naar een zo veilig mogelijke busmaatschappij. Eigenlijk was die niet moeilijk te vinden, want iedere blog raadde dezelfde maatschappij aan: ADO. Ik heb daarom ook overal met deze maatschappij gereisd en kan zeggen dat het zeker de moeite waard is. Voor mensen die nog naar Mexico willen gaan de komende tijd heb ik alle ervaringen en informatie over de ADO bus in Mexico even op een rijtje gezet.

 

Route
Er zijn veel plekken in Yucatan waar de Ado bus stopt. Dit zijn er teveel om op te noemen. Sws stoppen de bussen iedere dag op de bekende plekken zoals Cancun, Cancun airport, Chiquila (voor de ferry naar Isla Holbox), Tulum, Playa del Carmen, Bacalar en Valladolid. De meeste grote plaatsen zelfs meerdere keren per dag. Soms moet je wel even kijken, want niet altijd zijn directe routes mogelijk. Bijvoorbeeld van Valladolid naar Bacalar, moet je een korte overstap nemen in Tulum. Als je zelf tickets koopt, dan moet je even op de website puzzelen.

 

Kwaliteit bus
De bussen zijn van goede kwaliteit. Alle stoelen zijn netjes en schoon, er zijn gordels aanwezig en je hebt voldoende beenruimte. Ook viel mij op dat de buschauffeurs er zeer netjes bijlopen en dat hun rijstijl ook erg veilig is. Geen gejakker zoals in Azië bijna altijd het geval is. Al met al dus een goede ervaring en ik zal dan ook zeker aanraden om met deze maatschappij te reizen. Ik heb ook andere maatschappijen gezien, maar de bussen van Ado waren toch net een tikje netter en luxer. Qua prijsverschil weet ik niet of dat veel is, maar de bussen zijn goedkoop dus voor 1 euro meer zou ik altijd een luxere optie nemen.

 

Tickets
Je kan op meerdere manieren tickets kopen. Zelf kocht ik de tickets al voor vertrek, omdat ik best een strakke reisplanning had. Maar dit is zeker niet nodig in het voorseizoen. De tickets online kopen doe je via ado.com.mx.. Helaas is de website alleen in het spaans, maar alles spreekt voor zich, dus bestellen is geen probleem. Hou er wel rekening mee dat je de tickets meteen moet betalen met je creditcard. Andere methode is er niet. Je kiest ook meteen de stoel. De tickets krijg je in je mail en kan je uitprinten of via je telefoon laten scannen.
Ook kan je tickets op het busstation zelf kopen. Ook daar kan je een stoel kiezen. De tickets kan je vlak van te voren nog kopen. De meeste bussen gaan zeer regelmatig, dus mocht je er net 1 missen, neem je gewoon de volgende. De prijzen zijn zeer goed te noemen. Voor 6 bustickets door een deel van Mexico betaalde ik 60 euro.

post a comment