Top

Justtravelme

Koffers op reis

De afgelopen reizen heb ik voornamelijk alleen gereisd. Af en toe kwam ik wel iemand tegen waarmee ik dan een paar dagen op pad ging, maar daarna ging iedereen weer zijn eigen weg. Heerlijk vind ik dat, maar ik kan het ook begrijpen als je liever met z’n tweeën op pad gaat. Aan beide reisopties zitten voordelen, maar ook absoluut nadelen. Ik heb een aantal hiervan op een rijtje gezet. Vandaag gaat het over alleen reizen of toch liever samen?

 

Voor- en nadelen van alleen reizen
Ga je alleen op reis dan hoef je met niemand rekening te houden. Je kan zelf kiezen wat je route wordt, waar je naartoe gaat en hoeveel geld je wil uitgeven aan bepaalde activiteiten. Ook hoef je geen overleg te plegen over je slaapplaats. Grote voordelen dus. Ook heb je geen kans op gezeur en kan je lekker je eigen gang gaan. Toch zijn er niet alleen maar voordelen. Je moet namelijk wel continue alles zelf regelen en kan het niet een keertje overlaten aan de ander. Dit kost best wat extra energie. Ook is het soms lastiger om een fijne eigen kamer te krijgen. Je betaald namelijk een heel stuk meer. Ook moet je altijd op zoek naar een praatje, want anders kan het best wat eenzaam zijn.

 

Voor- en nadelen van samen reizen
Voor veel mensen is het het makkelijkste om met z’n 2en op pad te gaan. Wel makkelijk want zo hoef je niet alles zelf te regelen en kan je leunen op de ander. Ook kan het qua veiligheid een voordeel zijn. Qua kosten maakt het vaak niet heel veel uit. Alleen heb je met z’n 2en het voordeel dat je een eigen kamer deelt. Ga je alleen dan slaap je voor hetzelfde bedrag op een slaapzaal. De nadelen zijn de kans op ruzies. Je zit toch continue bij elkaar op de nek en zo ontstaan er vaak irritaties. Ook moet je altijd rekening met elkaar houden. Je kan niet zelf bepalen waar je naartoe gaat, maar je zal een compromis moeten sluiten qua route en activiteiten. Je kan niet zomaar even bepalen dat jij naar het noorden wil terwijl je reisgenoot naar het zuiden wil.

 

Eindconclusie
Nu de voordelen en de nadelen op een rijtje zijn gezet van beide opties is het tijd voor de eindconclusie. Wat mij betreft nemen de voordelen van het alleen reizen de overhand boven de nadelen. Natuurlijk kan het fijn zijn om een tijdje samen te reizen, maar zelf ga ik toch liever een groot deel in mijn eentje op pad. Al scheelt het natuurlijk wel met wie je eventueel zal gaan. Als je een relatie hebt lijkt het mij een voordeel om samen te gaan, maar om met vriendinnen te gaan. Tsja ik weet het niet. Misschien voor een korte reis, maar zeker een lange reis zou ik toch liever lekker alleen op pad gaan.
Je kan het natuurlijk ook combineren. In je eentje op pad gaan en als je leuke mensen tegenkomt daar een paar dagen mee verder reizen. Dat heb ik ook wel eens gedaan. Even een paar dagen de voordelen van het samenreizen, maar als je het zat bent kan je gewoon weer ieder je eigen weg gaan.

 

 

Wat denk jij? Alleen reizen of toch liever samen?

post a comment