Top

Justtravelme

Kleine knip Curacao

De meeste mensen die op vakantie gaan die huren een auto. Een heel slim plan want het busvervoer op Curaçao is best een dingetje. Zelf heb ik drie maanden stage gelopen op Curaçao. Ik kreeg geen stagevergoeding, dus mijn stage heeft best wat geld gekost. Dat is dan ook de reden waarom ik geen auto heb gehuurd. De eerste maand ben ik telkens naar mijn stage gegaan met het openbaar vervoer. Een uitdaging in het begin maar uiteindelijk prima te doen. Aangezien de meeste toeristen niet weten hoe het openbaar vervoer eraan toe gaat op Curaçao leek het mij een goed plan om hier eens een artikel aan te wijden.

 

Minibusjes
Het grootste deel van het vervoer gaat door middel van minibusjes. Deze minibusjes rijden allemaal een bepaalde route. Er zijn een stuk of acht verschillende routes. Deze busjes zijn erg goedkoop en makkelijk te nemen. Er zijn geen bepaalde tijden waarop een busje vertrekt, maar overdag gaat er eigenlijk iedere 5 minuten wel een busje. Er zijn niet echt vast opstappunten. Je kan gewoon langs de route gaan staan en een busje aanhouden. Als er nog plek is, stopt er vanzelf een busje. Ook als je eruit wil, is het normaal dat je aan de buschauffeur vraagt om te stoppen. Heel handig allemaal. Alleen op drukke momenten kan je wel eens een tijd staan wachten, omdat alle busjes vol voorbij rijden.

 

Normale bussen
De normale bussen zijn de lange afstandsbussen. Deze rijden vanaf Punda naar andere plaatsen op het eiland. Zelf heb ik nooit deze bus genomen, omdat ze erg onregelmatig reden. Dat niet alleen, maar ze gaan ook maar één keer per uur. Sommige zelfs maar één keer per twee uur. Niet echt handig dus als je hem net zou missen. Wil je dus langere afstanden dan zou ik dit niet aanraden. Huur voor die dagen dan gewoon een auto.

 

IMG_2565

 

Aan te raden?
Als je veel wilt zien van dit land, dan zou ik er toch voor kiezen om gebruik te maken voor een huurauto. De lange afstandsbussen rijden te onregelmatig en op slechte tijden. Het gaat je zoveel tijd besparen en daardoor kun je heel veel meer dingen zien van dit eiland. Helemaal als je na zonsondergang op pad gaat, moet je gewoon met de auto. Het is gewoon niet veilig op straat in het donker. Zeker niet doen, want Curaçao staat nogal bekend om de gewapende overvallen.

post a comment