Top

Justtravelme

Voor vertrek had ik al een voorlopige route laten zien. Dit waren mijn plannen, maar wat is er uiteindelijk van gekomen? Heb ik mij aan mijn route gehouden of ben ik juist er heel erg van afgeweken. Vandaag laat ik jullie mijn definitieve route door Nepal zien.

 

Eerste deel
Zoals gepland ging ik vanaf het vliegveld meteen door naar Bhaktapur. Het plan was om daar twee weken vrijwilligerswerk te gaan doen, maar je hebt misschien al gelezen dat dat niet door is gegaan. Uiteindelijk ben ik na één dag vrijwilligerswerk nog 2 dagen in Bhaktapur gebleven. Eigenlijk eentje teveel, want de tweede dag heb ik eigenlijk alleen een beetje rondgehangen. Vooraf had ik gezegd dat ik ook naar bijvoorbeeld Nagarkot zou gaan, maar het regende veel en het was telkens erg mistig. De moeite niet waard dus om die kant op te gaan. Uitzicht op de bergen zou er toch niet zijn. Vervolgens ben ik door gegaan naar Kathmandu. Dit was ook zoals ik van plan was. In Kathmandu een aantal dingen kunnen bekijken ook al even wat kunnen shoppen voor mijn aanstaande trekking. Vervolgens heb ik de bus gepakt richting Chitwan. Wat een vreselijke rit was dat. Je werd zo ongeveer iedere 10 meter van je stoel gegooid. Gelukkig maakte Chitwan het helemaal goed. Wat een heerlijke rust daar. Ook heel fijn: ’s ochtends niet wakker worden door je wekker, maar door olifantengetoeter.

 

Trekking
Na Chitwan was ik heerlijk tot rust gekomen en werd het tijd voor de volgende vreselijke busrit. Dit keer richting Pokhara. Gelukkig was deze rit iets fijner en ik was ook heel blij om halverwege opeens heel veel asfalt te zien (niet dat de weg dan goed is, maar ten opzichte van grindpaden helpt het natuurlijk al wel). In Pokhara had ik één dag gepland om alles voor mijn trekking te regelen. Volgens mijn eerste route zou dit de Poonhill trek worden, maar aangezien ik nu toch veel tijd over heb, heb ik besloten om de Annapurna base camp trek te doen samen met de Poonhill trek. Normaal in totaal 10 dagen, maar wij hebben even flink gas gegeven en hebben het zo in acht dagen gered. Daarna heb ik nog een paar dagen in Pokhara gedaan. Eigenlijk vooral om even helemaal niets te doen. Lekker uitrusten en zelf maar zien wat ik zou gaan doen. Niks vooraf gepland in ieder geval. Eigenlijk had ik nog teveel dagen over, maar ik ben na een paar weken altijd best wel moe en heb dan even een paar dagen op één plek nodig. Daarom heb besloten om terug te gaan naar Kathmandu en daar de laatste dagen door te brengen. Eerst 2 dagen bij Thamel in de buurt en daarna meer richting Boudhha.

Comments:

  • Sanne

    9 oktober, 2016

    Klinkt goed! Alleen een beetje jammer van die vervelende busritten. Zeker als je er dan voor langere tijd in moet zitten. Hoe waren die bussen qua prijs? Nepal staat niet bovenaan mijn lijstje, maar is toch wel zeker een land dat ik eens zou willen bezoeken!

    reply...

post a comment