Drie niet alledaagse opties voor een stedentrip

Zagreb Kroatië

Er zijn ontzettend veel stedentrips te bedenken in Europa. Alles is behoorlijk dichtbij qua vliegen en daardoor is de keuze reuze! Maar de meeste opties zijn behoorlijk afgezaagd om eerlijk te zijn. Niet om vervelend te doen, maar dat is gewoon mij mening. Ook de reden waarom ik tot nu toe eigenlijk geen stedentrips heb gedaan. Het kan alleen ook anders. Er zijn best wat steden te bedenken die niet bepaald populair zijn en dus nog bijzonder zijn. Drie niet alledaagse opties voor een stedentrip.

Belfast
Als eerste een stad die al jaren heel hoog op mijn verlanglijstje staat: Belfast. Een stad in Noord-Ierland die niet heel bekend is als stedentrip. Maar waarom zou je hier niet heen gaan. Er is nog heel veel recente geschiedenis te vinden in deze stad. Plus het is een bijzondere stad omdat er nog altijd een muur door de stad loopt die ’s nachts gesloten wordt. Ik wil vooral graag naar deze stad, omdat het niet overspoeld is door toeristen en daarnaast ook echt een rauwe stad is. Ik denk dat dit een perfecte plek is voor wat rauwere fotografie. Zoals ik in een eerder bericht deze week al schreef, gaat een bezoekje aan deze stad er deze maand van komen. Ik kijk er nu al heel erg naar uit!

Kiev
Een andere stad die op mijn verlanglijstje staat is Kiev. De hoofdstad van Oekraïne. Nu is het niet altijd een goed moment om naar Oekraïne te gaan, omdat er de laatste jaren nogal wat gebeurd in dit land. Toch is Kiev veilig om te bezoeken en lijkt het mij gaaf om dit te doen. Het is namelijk niet bepaald een populaire stedentrip voor mensen uit West-Europa. Waarom wil ik dan heen: de gebouwen in Kiev zijn echt bijzonder en ga je maar in een paar plaatsen terugvinden. Een dagtrip die je vanaf Kiev kan maken staat ook hoog op mijn lijstje. Je kan namelijk vanaf hier makkelijk naar Tsjernobyl gaan. Een plek die voor veel mensen tot de verbeelding spreekt. Helemaal verlaten en best creepy, maar ook een plek die belangrijk was in de Europese geschiedenis.

Zagreb

Moskou
Als laatste een bestemming die een stukje verder weg ligt en ook nog in een land ligt dat regelmatig in opspraak is, namelijk: Moskou. Een bijzondere stad waar je waarschijnlijk wel meer dan een week kan vermaken. Er is namelijk zo ontzettend veel te zien. Uiteraard wil ik dan naar het Rode plein, het Kremlin en de mooie parken. Ook kan je natuurlijk genieten van de mooie gebouwen met een bouwstijl die wij hier niet kennen. Ook schijn je een ritje te moeten maken met de metro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *