Top

Justtravelme

Feestdagen op Curaçao

Tijdens de feestdagen dit jaar zat ik op Curaçao. Dit was echt een hele andere beleving dan gewoon thuis te  zijn tijdens  de feestdagen. Met kerst heb ik eigenlijk vrij weinig gedaan. Ik was
mooi een paar daagjes vrij en heb wat op het strand gelegen. Eigenlijk niet zoveel bijzonders gedaan. Wel heb ik geskypt met mijn familie. Mijn broertje is namelijk op tweede kerstdag jarig. Daarom was de hele familie bij ons thuis en konden we even skypen. Leuk aangezien ik al bijna een half jaar niemand had gezien.

 

Tijdens oud en nieuw had ik eerst ook nog geen plannen. Toen kwam een huisgenootje thuis en konden we mooi samen nog even op pad. We zijn in eerste instantie naar de brug in Willemstad gereden. Dit is de brug die bij de meeste mensen bekend staat als pontjesbrug. De echte naam van de brug is koningin Emmabrug. Op deze brug komt op oudjaarsavond het grootste deel van de lokale bevolking samen. Het is er super druk, maar ook erg gezellig. Sommige gezinnen zitten er vanaf het begin van de middag op hun tuinstoeltjes te wachten. Omdat wij er nogal last minute naar toe gingen, zijn we eerst maar even op zoek gegaan naar drank. Zigzaggend tussen alle mensen door op hoge hakken, het was een flinke klus.
Toen was het wachten op twaalf uur. We hadden geen idee wat er zou gaan gebeuren, maar om twaalf uur ging er rond de brug ontzettend veel vuurwerk af. Super gaaf. Niet lang nadat het vuurwerk af was gelopen zijn we weer weg gegaan. Op de brug staan op hoge hakken is namelijk niet zo’n heel goed idee. Je wordt er super snel misselijk van.
Na de brug zijn we richting Papagayo gereden. Hier draaide Dennis van der Geest. We hebben hier een geweldige avond gehad en dit was echt een van de mooiste feestjes die ik op Curaçao heb mee gemaakt.

 

De feestdagen in het buitenland zijn heel anders dan in Nederland. Vooral omdat je niet met je hele familie bij elkaar bent. Toch zou ik wel aanraden om dit in ieder geval één keer mee te maken. Hoe gaaf is het om met oud en nieuw op het strand te staan.

 

Feestdagen op Curaçao

Comments:

  • 2 januari, 2016

    Jaaah die pontjesbrug, zo vervelend lopen. En dan helemaal in het donker en op hoge hakken..

    reply...
  • 5 januari, 2016

    Lekker joh, inmiddels glibber je weer op de fiets door winters Nederland.Curaçao is heerlijk. Ik heb al een paar keer de feestdagen in het buitenland doorgebracht. De laatste keer was in Vietnam, kerst aan het strand en oudjaar tussen de lokalen in Ho Chi Minh City. Ik snap jou wel!

    reply...

post a comment