Top

Justtravelme

Tijdens een reis vind ik het zelf heel belangrijk om bij te houden hoeveel ik nou precies heb uitgegeven en aan wat. Daarom hou ik zelf heel gedetailleerd een schema bij met mijn uitgaven. Dit heeft niet echt een doel, maar ik vind het gewoon een leuke bezigheid. Toch kan het zeker geen kwaad om bij te houden wat je precies hebt uitgegeven, maar op welke manieren kan je dit doen? Hoe houd je je reisbudget bij?

 

Online of op papier?
Zelf ben ik in dit opzicht nog best wel ouderwets. Ik vind het heerlijk om een boekje bij mij te hebben waarin ik alle uitgaven opschrijf. Natuurlijk kan je het ook online doen, misschien nog wel handiger. Het haalt alleen de charme er wel een beetje vanaf bij mij. Ik blader tijdens een reis ook regelmatig nog even terug als ik ergens zit te eten of als ik even niks te doen heb in het hostel. Daarnaast kijk ik nu nog altijd wel af en toe terug in mijn roze boekje. Dit boekje is meegegaan op mijn eerste reis van 3 maanden en is daarna op iedere andere reis ook mee geweest. Heeft al veel landen gezien dus. Zelf maak ik gewoon gebruikt van een A6 formaat boekje van de Action.

 

azie

 

In categorieën of juist per dag?
Ik zie heel veel andere bloggers hun uitgaven bijhouden door middel van categorieën. Bijvoorbeeld slapen en eten. Heel handig als je een blogpost erover wilt schrijven later. Toch vind ik dit zelf niet zo handig. Ik heb het namelijk op een totaal andere manier gedaan en dit werd uiteindelijk zelfs een soort van sport. Ik had voor mijn reis van drie maanden een dagbudget opgesteld van 20 euro per dag. Iedere dag hield ik bij hoeveel ik uitgaf en kwam ik onder of boven de 20 euro uit. Iedere dag werd het dus een beetje + of -. Uiteindelijk kwam ik aan het einde van de streep lager uit dan de 20 euro die ik per dag had begroot. Leuk spelletje!

 

Hou jij ook je uitgaven bij? Op welke manier?

post a comment