Top

Justtravelme

Ben je van plan om op reis te gaan, maar weet je nog niet echt hoe je dit moet aanpakken, dan ben je hier op de juiste plek. Het is namelijk wel heel handig om ruim voordat je op reis gaat een globale reisplanning te hebben. Je zou toch op tijd moeten beslissen waar je naartoe vliegt en als je eventueel ook je terug ticket al wil boeken dan moet je helemaal een planning hebben. Daarom vandaag een blog over: Hoe plan je een route?

 

Welke landen?
Als eerste is het van belang om een land of meerdere landen te vinden waar je naartoe wil. Ga bij jezelf na wat je aantrekt in een land en ga daarna vooral veel lezen. Fora en reisblogs zijn hiervoor de beste media. Zet duidelijk voor jezelf op papier hoelang je weg wil en welk land je naar toe wil. Zoek vervolgens op bezienswaardigheden in het desbetreffende land.  Wat ik altijd doe is een lijstje maken met alle dingen die ik zou willen zien. Vervolgens zet ik er een sterretje achter, zodat ik weet wat ik echt niet wil missen.

 

 

Google Maps
Daarna zet ik alles in Google Maps met een routebeschrijving. Zo kan je precies zien wat de handigste route is. Ook kan je zien of er plaatsen zien die heel erg uit de route liggen. En dan komt het moeilijkste van alles. Je moet beslissen hoelang je ergens gaat blijven. Ik weet van mijzelf dat ik een snelle reiziger ben en daardoor neem ik meestal het laagste aantal dagen dat ik op reisfora vind.

Zet niet alles helemaal strak vast. Het leukste aan backpacken is, dat je gewoon verder kan reizen als het je ergens niet bevalt. Of dat je juist ergens langer kan blijven omdat het er zo leuk is. Straks kom je iemand tegen waarmee het klikt en kan je een stuk samen reizen. Zou zonde zijn als dat niet zou lukken, omdat je planning zo strak staat.

Comments:

 • 2 december, 2015

  Leuke post! Ik wil graag zodra ik kan de wereld verkennen, maar plannen is niet zo mijn ding haha!

  reply...
 • 2 december, 2015

  Ahhh, vooral het beslissen hoe lang je ergens wilt blijven is zooo onwijs lastig. Maar: stiekem is het plannen ook wel een van de leukste dingen aan reizen. 😛

  reply...
 • 2 december, 2015

  Wat een handige post!

  reply...
 • 2 december, 2015

  Toen ik van de zomer naar Amerika ging heb ik ook via Google Maps alles gepland en mijn route aangepast. Super handig inderdaad en je weet meteen hoe lang je overal overdoet om van plek naar plek te reizen! Het jeukt om nu wat meer naar Asia te gaan!

  reply...
 • 2 december, 2015

  Leuke post en goede tips!! Ik wil ooit nog eens gaan backpacken dus hier heb ik wel wat aan haha 😀

  reply...

post a comment