Top

Justtravelme

Iedereen die wel eens op reis is geweest naar Azië heeft vast wel eens dingen meegemaakt die irritaties opriepen. Drie maanden heb ik door Azië gereisd en heb mij bij momenten blauw geërgerd aan de mentaliteit en vasthoudendheid van de bevolking. Vandaag meer over de irritaties Azië.

 

Verkopers
De verkopers in Azië zijn nogal agressief. Ze kunnen erg intimiderend zijn en daar kan ik niet zo goed tegen. Er wordt veel geschreeuwd en ze proberen je echt dingen aan te smeren. Ik kan altijd slecht tegen van die mensen die je wat aan proberen te smeren als ik hier in de stad loop, laat staan dat ik tegen deze mensen kan. Ik werd soms echt gek van de: Massage lady! You buy from me!

 

Scams/afzetten
Als je niet oplet wordt je in Azië aan de lopende band opgelicht. Dit kan op heel veel verschillende manieren. Als je iets wilt kopen, dan moet je overal afdingen. Kan je dit niet goed, dan betaal je overal te veel. Ook zijn er vaak twee verschillende prijzen voor lokale mensen en voor toeristen. Een plek waar je ook vaak afgezet wordt is bij grensovergangen. Twee keer heb ik meegemaakt dat je werd afgezet bij grensovergangen. Het kost je maar een paar euro, maar toch is het vervelend om mee te maken. In een latere blog ga ik uitgebreider in op de scams van Azië.

 

Vertragingen
Werkelijk geen enkele afspraak vind plaats op de juiste tijdstip. Je kan nauwelijks afspraken maken over tijden, omdat het toch altijd later wordt. Of het nou gaat over een tijd dat je opgehaald wordt of de vertrektijd van de bus of trein. Niks gaat op tijd. Het lijkt alsof de Aziaten het totaal niet uitmaakt dat ze ergens te laat komen.

 

Geen nee zeggen
Het is voor Aziaten gezichtsverlies als ze nee moeten zeggen. Vraag je ze de weg en weten ze die niet, dan zullen ze niet zeggen dat ze het niet weten. Ze sturen je maar een kant op. Ik heb een aantal keer meegemaakt dat ik gewoon uren heb rondgelopen zonder mijn hostel te vinden, omdat ik telkens de verkeerde kant op werd gestuurd. Heel vervelend!

 

Het klinkt door bovenstaande dingen alsof ik Azië echt verschrikkelijk vond. Dit is totaal niet echt het geval, want ik vond het geweldig! Maar ja er zijn gewoon een aantal dingen die ik niet zo leuk vond.

Welke dingen vond jij erg irritant in Azië?

Comments:

 • 6 januari, 2016

  Zo herkenbaar dit!! Hoe toeristischer een plek, hoe agressiever de verkopers. In Kuta, Bali werd ik echt helemaal gek. Vertragingen maak ik me al niet meer zo druk om, die horen er gewoon bij, maar t kan wel rete irritant zijn.

  reply...
 • 6 januari, 2016

  De verkopers zijn inderdaad erg irritant. Continue word je aangesproken en half gedwongen om iets te kopen. Op een gegeven moment draaide ik gewoon mijn hoofd om. Niet vriendelijk, maar was daar echt even klaartje haha. :’)

  reply...
 • 6 januari, 2016

  Jaa zo herkenbaar, hahaha! Vooral dit; Het is voor Aziaten gezichtsverlies als ze nee moeten zeggen. Vraag je ze de weg en weten ze die niet, dan zullen ze niet zeggen dat ze het niet weten.

  We zijn eens ingestapt bij een tuk-tuk-driver die ons naar het busstation moest brengen. “U weet waar het is?” Ja ja! Hij reed glad de verkeerde kant op. We moesten hem zelf met Google Maps de goede kant op sturen… Zeg t dan gewoon als je t niet weet.. 😉

  reply...

post a comment