Kleding wassen op reis

IMG_7497

Als je gaat backpacken, dan kan je niet heel veel kleding meenemen. Je wilt namelijk niet dat je tas propvol is en veel te zwaar. Daarom zou je bij een langere reis regelmatig een manier moeten zoeken om je kleding te wassen. Je hebt hiervoor meerdere opties en ik vertel je vandaag wat mijn ervaringen zijn met deze opties en hoe ik dit het liefste doe. Kleding wassen op reis is niet heel moeilijk, maar je moet even weten hoe of wat.

Laundry service
Overal in de wereld vind je wel een laundry service al verschilt de kwaliteit. In Europa wordt je kleding dan vaak naar de wasserette gebracht, maar in Laos heb je kans dat je kleding gewoon met de hand gewassen wordt in een rivier. Ik kan je uit ervaring zeggen dat het dan best schoon word. Toch kies ik niet heel vaak voor deze optie. Ik heb al twee keer meegemaakt dat ik niet al mijn kleding terug kreeg en je moet toch een tijdje erop wachten. Maar het is zeker wel een makkelijke optie.

Zelf wassen
Eigenlijk kies ik tegenwoordig altijd voor zelf wassen al is dat niet altijd even makkelijk. Ik slaap meestal in een dorm en daar is niet altijd plek om je kleding te laten drogen. Heel af en toe heb ik een privé kamer en dan was ik ook meestal meteen mijn kleding. Kleding zelf wassen is niet zo heel moeilijk. Ik heb meestal ducktape bij mij om de wastafel af te plakken als er geen stop is. De wastafel laat ik dan vollopen en doe er wasmiddel bij. Meestal is dit gewone shampoo. Wordt het misschien iets minder schoon van, maar het ruikt wel heel lekker en scheelt wasmiddel meenemen. Is er geen wastafel of zijn er heel veel mensen aanwezig, dan was ik mijn kleding ook nog wel eens onder de douche. Kan ook prima en dan ben je niemand tot last.

Hoe was jij je kleding op reis en heb je nog aanvullingen of goede tips? Laat ze weten!

2 thoughts on “Kleding wassen op reis

  1. In Maleisië reisden wij voor zes weken, gelukkig had ik kleding mee voor 10 dagen, want dat wassen vond ik dus vreselijk. De eerste keer dat wij wilde wassen heeft het ons heel veel tijd / geld en frustratie gekost. Wij gingen zelf wassen bij een wasserette. We hadden wasmiddel en geld erin gegooid, maar die wasmachine deed het gewoon niet, wat wij ook probeerde. Niemand kon ons helpen, we hadden blijkbaar gewoon de verkeerde wasmachine. Toen hebben we het maar opgegeven en een dag later opnieuw geprobeerd. Het wassen lukte toen, maar toen we wilde drogen precies hetzelfde probleem. Met drijf natte kleding zijn we ergens anders heen gegaan. Twee keer hebben wij het droog programma gedraaid en nog steeds was alles drijfnat. Ook was onze kleding eigenlijk helemaal niet schoon. Onze kleding hebben we door het hele hostel heen op gehangen, dus alles stonk naar natte kleding en toen we verder moesten reizen (moesten een vlucht halen), kon alles vochtig mijn tas in. De keer erop hebben wij het wassen dan ook laten doen, nadat we het zo lang mogelijk hadden uitgesteld. Het heeft ons namelijk eerder bijna twee dagen gekost en vrij veel geld. Voor China (3.5 week) neem ik genoeg kleding mee zodat we maar 1 keer hoeven te wassen.

    1. Oei wat een gedoe! Dat van natte kleding meenemen heb ik idd ook al een keer gehad. Die stank krijg je bijna niet meer uit je kleding :( Als je genoeg ruimte heb en je kan het meenemen, dan zou ik idd ook genoeg meenemen. China gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *