Top

Justtravelme

Alleen op reis gaan betekent niet dat je ook de hele tijd alleen wilt zijn. Het is soms best fijn of handig om nieuwe mensen te ontmoeten. Bijvoorbeeld voor een dagtripje, maar ook omdat het gezelliger is. Soms ontmoet je ook mensen waarmee het goed klikt en waarmee je een aantal dagen mee op pad kan. Heel handig! Maar hoe kan je mensen ontmoeten op reis? Vandaag mijn tips en tricks over dit onderwerp.

 

In hostels
De makkelijkste plek om andere reizigers te leren kennen is in hostels. Vooral als je kiest voor een dorm heb je binnen no time een gesprek. Vrijwel iedereen in een dorm reist alleen en de meesten zijn dus wel opzoek naar een praatje. Daarnaast heeft een hostel ook vaak een gemeenschappelijke ruimte waar je nieuwe mensen kan leren kennen. Vooral al je een beetje sociaal bent, heb je al snel nieuwe mensen leren kennen. Ben je dat niet, dan kan ik aanraden om niet alleen in de dorm te blijven hangen, maar vooral in de gemeenschappelijke ruimte te gaan zitten. Ook als je moeite hebt met contacten maken, moet het dan zeker lukken. Er lopen genoeg mensen rond die makkelijk contact maken en je aanspreken. Kies dus als je mensen wilt leren kennen nooit voor een eigen kamer. Dan gaat het namelijk een stukje moeilijker.

 

foto 1

Maak gebruik van tourtjes
Er zijn veel bezienswaardigheden die je op eigen gelegenheid kan boeken. Toch zou ik aanraden om deze via een tourtje te doen als je mensen wilt ontmoeten. De meeste mensen die hier gebruik van maken zijn namelijk eenlingen of mensen die het gezellig vinden om met andere mensen op pad te gaan. Grote kans dus dat je binnen 10 minuten al je eerste gesprekken hebt. Leuk toch, want zo wordt de dag meteen een stukje gezelliger! Natuurlijk kun je nog steeds op eigen gelegenheid gaan en mensen leren kennen. Vooral als je in een hostel slaapt kan het de moeite lonen om even rond te vragen of er nog meer mensen zin hebben om mee te gaan. Een taxi delen is sowieso altijd voordeliger!

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

In het openbaar vervoer
Als laatste een plek waar ik ook al meerdere keren mensen heb ontmoet. Zo zat ik bijvoorbeeld in de trein van Belgrado naar Bar naast een Servische jongen waar ik echt uren mee heb gepraat. Daarna hebben we zelfs nog een tijdje contact gehouden via Facebook. Gewoon beginnen met een vraag te stellen en voor je het weet heb je een heel gesprek. Ook in de trein van Bangkok naar de Maleisische grens had ik zoiets. Ik stapte de trein uit en kon niet helemaal de uitgang van het station vinden. Ik was zo ongeveer de enige toerist en al snel werd ik aangesproken door een Oostenrijks meisje die met haar zoontje van 4 op reis was. We zijn vervolgens samen op zoek gegaan naar een slaapplek en hebben een kamer gedeeld. Daarna zijn besloot ze om met mij mee te gaan naar mijn volgende bestemming en zo zijn we een paar dagen samen op stap geweest. Deze dingen zijn erg leuk!

 

img_2168

post a comment