Top

Justtravelme

Vorig jaar liep ik stage op Curaçao. Aangezien er hier niet heel veel te beleven valt liggen de meeste mensen op het strand. Ik ben niet echt een strandtype, want wordt daar veel te onrustig van. Toch vind ik het wel mooi om naar een strand te gaan en mij te verbazen over het onwijs blauwe water. Er zijn heel veel verschillende stranden te vinden, maar wat zijn de mooiste stranden van Curaçao? Vandaag een overzicht met een aantal mooie stranden.

 

Kleine knip

 

Grote en kleine knip
De grote knip is één van de bekendste stranden van Curaçao. Je vind dit strand vlakbij Westpunt. Het is een strand waar niet veel voorzieningen zijn en waar vooral lokale mensen heen gaan. Ik hou van zulke stranden waar niet alles zo commercieel is. Vlakbij grote knip vind je kleine knip. Dit strand vond ik wat minder, omdat er toen veel rotzooi op het strand lag. Misschien is dit nu niet meer het geval. Wat wel leuk was bij kleine knip was dat er allemaal katten rondlopen. Deze katten zijn heel sociaal, dus komen makkelijk bij je.

 

Grote knip

 

Playa Lagun
Playa Lagun staat erom bekend dat je daar heel mooi kan snorkelen. Nu mag ik zelf eigenlijk niet meer snorkelen, dus heb ik dat ook niet gedaan. Wat ik van vrienden heb gehoord is dat je hier schildpadden kan zien. Naast de schildpadden zijn er ook heel veel kleurrijke vissen te vinden. Dit strand heeft iets meer faciliteiten dan de Grote knip, maar toch blijft het een gratis strand. Alleen voor een bedje moet je betalen. Gewoon met je handdoekje in het zand gaan liggen kost niks. Op dit strand is echt een mix te vinden tussen toeristen en lokale mensen. Er hangt een gezellige sfeer.

 

Playa lagun

C

as Abou
Zelf ben ik niet naar Cas Abou geweest, maar mijn patiënten vonden dit allemaal het mooiste strand van hun eiland. Bij dit strand zijn wel een aantal faciliteiten en ook moet je betalen om toegang te krijgen tot het strand. Volgens mijn patiënten en huisgenootje is het zeker de moeite waard om hiervoor te betalen. Volgens hun is het water nergens blauwer dan hier.

 

Jan Thiel
Het strand van Jan thiel bestaat uit stranden van verschillende partijen. Zo heb je bijvoorbeeld het strand van Zanzibar, maar ook het strand van Papagayo. Op dit strand vind je bijna alleen maar Nederlanders. Er zijn heel veel faciliteiten te vinden en je wordt bediend op het strand. Toegang tot dit strand kost geld als je niet in bijvoorbeeld Papagayo verblijft. Ook voor een bedje moet je betalen. Het strand bij Jan Thiel is vaak erg druk, maar wordt wel vaak aangeraden voor kinderen. Je loopt niet meteen de zee in, maar hebt eerst nog een zwembad ervoor.

 

Mambo beach
Ik heb meerdere malen op Mambo gelegen, omdat ik op loopafstand woonde. Het is alleen voor mij mijn laatste keuze qua stranden. Eigenlijk samen met Jan Thiel. Ik vind het niet leuk om tussen alleen maar Nederlanders te liggen en vind het veel te commercieel. Geef mij maar een iets ruiger strand. Ook vind ik het behoorlijk wat kosten om telkens op het strand te gaan liggen. Vorig jaar kostte de toegang 6 gulden en een bedje 5 gulden. Ik hoorde dat dit bedrag alweer omhoog is gegaan.

 

Wil je geen geld uitgeven en woon je in de buurt van Marie Pompoen dan kan je ook naar de pier gaan. Hier is een heel klein maar gratis strand. Je ligt hier tussen alleen maar lokale mensen. Ik vond het heel handig om hier heen te gaan, omdat het maar één minuut lopen was en je hier ook voor een half uurtje heen kan. Ik ga niet een paar euro betalen als ik maar heel even op het strand wil liggen.

 

IMG_2585

 

Wat zijn wat jouw betreft de mooiste stranden van Curaçao?

post a comment