Top

Justtravelme

Koffers op reis

Eén van de lastigste dingen op reis is het vinden van de juiste weg. Vooral als je ergens aankomt met de bus, is het vaak best een uitdaging om je hostel te vinden. Uiteraard kan je de weg vragen, maar reken maar dat de meeste mensen je hostel niet weten te vinden. Daarom is het handig om te kunnen navigeren op reis. Er zijn namelijk wel iets meer dingen om rekening mee te houden als je in het buitenland wil navigeren. Vooral internet is een probleem. Vandaag meer informatie over de manieren om toch te navigeren op reis. Welke opties heb je en waar moet je op letten?

 

Kaart
Om te beginnen een optie die tegenwoordig niet heel veel gebruikt wordt, namelijk de ouderwetse kaart. De meeste reizigers kopen geen kaarten meer, dus de enige kans dat er toch gebruikt wordt gemaakt van een normale kaart is de kaart in de reisgids. Eigenlijk kijk ik zelf nooit op een normale kaart. Opzich is het best te gebruiken, maar je ziet niet waar je nou eigenlijk naar toe gaat en ook niet wat je eigen locatie is. Lastig dus en tegenwoordig zijn er zoveel andere manieren.

 

Google Maps
De afgelopen jaren heb ik meestal gebruik gemaakt van Google Maps. Deze app gebruik ik thuis ook standaard, dus ja waarom niet op reis. Een hele handige en nauwkeurige app, alleen heb je wel regelmatig internet nodig (of je moet de kaarten al van te voren downloaden). De app vind namelijk wel je locatie zonder internet, maar kan niet de kaart laden. Als je voordat je weggaat doormiddel van internet de plek opzoekt waar je heen wil en dan de app sluit tot je op de plaats van bestemming bent is er niks aan de hand. Dan is de kaart namelijk al geladen en wordt je locatie makkelijk gevonden. Maar dit kan dus alleen als je niet meer tussendoor de app opent. Dan zal die proberen om je locatie te vinden, maar wordt de kaart niet geladen en de kaart die je op plaats van bestemming nodig hebt ook niet. Wel een beetje omslachtig allemaal dus. Dit geldt wel voornamelijk voor nieuwe plekken. Ga je vanuit je hostel naar een bezienswaardigheid, dan is er niks aan de hand, want de kaart is al geladen dan.

 

Maps.me
Sinds Mexico maak ik gebruik van een andere manier om te navigeren. Namelijk de Maps.me app. Ik kende deze app nog niet, maar in mijn hostel maakte iedereen er gebruik van dus ik heb hem ook maar gedownload. Deze app heeft offline kaarten die je wel eerst moet downloaden. Dit gaat niet per stad, maar per land of provincie. Daarna kan je offline je eigen locatie vinden en opzoek gaan naar bijvoorbeeld bezienswaardigheden of restaurantjes. Mijn ervaring hiermee is, dat je locatie best goed wordt weergegeven en je deze app goed kan gebruiken. Wel zag ik bij anderen dat bij hun er soms wat moeite is om de exacte locatie te vinden. Zelf heb ik hier zoals gezegd geen last van gehad, maar is wel iets om mee te nemen. Zelf ben ik van plan om mijn komende reizen deze app weer te gebruiken. Waarschijnlijk wel in combinatie met Google Maps, want die blijf ik toch net wat fijner vinden.

post a comment