Top

Justtravelme

Feestdagen op Curaçao

Nu het winter is zoeken veel mensen naar een vakantie naar een warm land. Een land dat heel goed hiervoor te gebruiken is, is Curaçao. Het is een perfecte plek om een week of twee tot rust te komen. Ik heb zelf drie maanden op Curaçao gewoond en heb veel gezien. Daarom een aantal tips om op vakantie naar Curaçao te gaan.

 

Overnachten
Er zijn veel verschillende plekken om te overnachten. Er zijn nauwelijks budget opties en de meeste mogelijkheden zijn hotels. Als je iets verder zoekt is het ook mogelijk een appartement te huren. De meeste accommodaties zitten bij Jan Thiel of Mambo. Daarnaast heb je nog wat kleinere mogelijkheden in de dorpjes in het westen van het eiland. Ik heb zelf in Marie Pompoen gewoond in een studentenhuis. Als ik op vakantie zou zijn geweest, zou ik hebben gekozen voor een dorpje in het westen. Hier zitten namelijk de mooiste (en gratis) stranden. Ik zou zelf niet bij Jan Thiel gaan zitten omdat hier alle rijke Nederlanders wonen. Hier staan vrijwel alleen villa’s en het is echt overspoelt door Nederlanders. Ik vind het leuker om wat meer tussen de locals te gaan zitten.

 

Veiligheid
Op Curaçao is de veiligheid niet altijd even goed. Alle huizen zijn voorzien van tralies en je moet ervoor zorgen dat je als het donker is niet meer alleen over straat loopt. Er is behoorlijk wat armoede en daardoor vinden er met grote regelmaat overvallen plaats. Ik heb er zelf wel wat van gemerkt en ook heel erg rekening gehouden met wat ik deed. Ik denk alleen dat je als toerist minder snel te maken krijgt met zulke dingen als je maar goed oplet.

 

Kleine knip Curacao

 

Bezienswaardigheden
Curaçao is maar een klein eiland, maar toch is er wel genoeg te doen voor een korte vakantie. Als eerste zou ik meerdere stranden gaan bekijken. Ik zal hier nog een artikel over gaan schrijven, maar de mooiste stranden zitten aan de westkust. Bijvoorbeeld Playa Lagun en Cas Abou. Bij Playa Lagun kan je snorkelen met schildpadden. Onderweg hier naar toe niet vergeten naar de flamingo’s te gaan. Verder kan je goed uitgaan als je hier zin in hebt. Vraag even rond welke dag je waar naar toe moet. Daarnaast moet je de pondjesbrug gaan bekijken en de gekleurde huisjes in de buurt ervan. Echt een symbool van Curaçao. Als laatste moet je het beklimmen van de Christoffelberg niet over slaan. Heb ik helaas wel gedaan en heb daar nu spijt van.

Ow en als laatste zou ik er voor kiezen om een auto te huren. Anders is het heel lastig om dingen te gaan bekijken. Het openbaar vervoer is namelijk niet echt goed geregeld.

IMG_2615


IMG_2633

Comments:

  • 29 januari, 2016

    Ben er toen ik klein was 2x geweest, wil zo graag nog een keer! Gaaf en prachtig en geweldig!

    reply...
  • 29 januari, 2016

    Wat ziet dat er heeeeerlijk uit. Ooit… 😉

    reply...

post a comment