Top

Justtravelme

Hué Vietnam

Vietnam is een erg groot land. De meeste backpackers trekken door dit land van het zuiden naar het noorden of juist andersom. Je ontkomt tijdens het backpacken door Vietnam niet het openbaar vervoer. Anders kan je nauwelijks door het land reizen, maar ook geen leuke dingen bezoeken. Er zijn meerdere types openbaar vervoer in Vietnam. Ik neem je vandaag mee met mijn ervaringen.

 

Trein
In bepaalde delen van Vietnam rijdt een trein. De meest bekende route hiervan is tussen Hanoi en Sapa. Deze treinreis wordt voornamelijk door toeristen gemaakt. Zelf heb ik geen gebruik gemaakt van de trein in Vietnam. De treinen zijn bijna altijd langzamer dan bussen en qua prijs vaak nog iets duurder. Daarom heb ik ervoor gekozen om alles met de bus te doen en de trein over te slaan. Ik was in Thailand namelijk ook van plan om met de trein te gaan. Heb je nog nooit met de trein gereisd door Azië dan zou ik je wel aanraden om een keer de trein te nemen. Dit is namelijk een hele mooie ervaring.

 

Bussen
Vrijwel al mijn busritten heb ik met dezelfde maatschappij gemaakt. De maatschappij heet Sintourist (let wel op dat je de officiële maatschappij neemt, want er zitten nogal wat oplichters tussen die bijna hetzelfde heten. Bij deze maatschappij kan je losse tickets kopen, maar ook een buspas voor heel Vietnam. Ik koos voor losse tickets, omdat ik nog niet helemaal zeker was van mijn stopplekken. Ben je dat wel dan kan je beter een buspas kopen. Als je deze hebt, hoef je alleen de dag ervoor even langs het kantoortje van Sintourist lopen om te reserveren voor je rit. De bussen in Vietnam zijn erg netjes. Ik ben alleen niet echt weg van de nachtbussen. Met mijn 1,76m ben ik hier gewoon te lang voor. Ik kan dan echt niet lekker slapen. De bussen in Vietnam zijn bijna allemaal grote touringcars. Er wordt wel wat gebruik gemaakt van kleine busjes, maar deze worden vooral gebruikt als je een tourtje boekt.

post a comment