Openbaar vervoer in Montenegro

Tijdens mijn reis door de Balkan kwam ik ook door Montenegro. Heel veel heb ik daar niet gereisd met het openbaar vervoer, maar ik heb wel een paar ritjes gemaakt. Ben je ook van plan om zonder een auto door Montenegro te reizen, dan kan dit nuttige informatie voor je zijn. Ik ga vandaag namelijk in op het openbaar vervoer in Montenegro.

Nachttrein
Ik nam de trein vanaf Belgrado naar Bar. Als je deze trein neemt, zorg er dan voor dat je een slaapplaats boekt. Ik was helaas te laat en kon alleen nog een seat boeken. Dit was uiteindelijk nog redelijk comfortabel omdat het rustig was, maar toch zou ik het niet aanraden. Als je de nachttrein neemt dan zijn er maar twee stops in Montenegro. De eerste stop is in de hoofdstad Podgorica en de tweede stop is meteen de eindbestemming Bar. De trein neemt een hele mooie route en de uitzichten zijn adembenemend. Zorg er wel voor dat je op tijd wakker bent. In het uur voordat de trein Podgorica binnenrijdt is de natuur het mooist.

Bussen
Twee keer in Montenegro nam ik een bus. De eerste keer was vanaf Bar naar Ulcinj. Zoals ik hierboven al aangaf kwam ik met de trein aan in Bar. Vanaf daar wou ik meteen door naar Ulcinj. Deze bus was redelijk goed qua kwaliteit. De stoelen waren prima en de buschauffeur reed netjes. Een ticket kopen moet bij een hokje in het busstation. Dit was makkelijk te vinden, omdat het echt een ministation was. De bus was er nog niet, maar toen die aankwam werd ik erg goed geholpen. Telkens als er een bus aankwam kwam er iemand om op mijn ticket te kijken of ik die bus moest hebben. Eigenlijk niet nodig, want het stond heel duidelijk op de bus maar wel erg behulpzaam.
De tweede keer dat ik de bus nam was vanaf Ulcinj naar Albanië. Deze bus was wat ouder, maar ook prima te doen. Het station in Ulcinj was wat groter, maar nog steeds erg duidelijk. Ik haalde mijn ticket bij het internationale office.

IMG_2999

2 thoughts on “Openbaar vervoer in Montenegro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *