Top

Justtravelme

Sapa Vietnam

Twee jaar geleden besloot ik om voor drie maanden op reis te gaan. Qua bestemming maakte het mij eigenlijk niet zo veel uit, maar eigenlijk sprak Azië mij het meeste aan. Waarom? Nou een totaal andere cultuur en vooral ook erg goedkoop. Er was alleen één ‘probleem’ ik zou dan in de regentijd reizen. Toch heb ik besloten om te gaan en zo ging ik reizen in de regentijd in Azië. Vandaag vertel ik meer hierover.

 

Nadelen?
Bij regentijd verwacht je uiteraard veel regen. Dat is ook zeker zo. Wil je alleen maar stralend weer, dan kan je beter niet in deze tijd richting Azië gaan. Ben je niet bang voor een buitje dan kan het prima. Natuurlijk regent het er regelmatig. Het heet niet voor niets regentijd. Maar vaak zijn deze buien kort maar hevig. Tijdens mijn reis van drie maanden heeft het misschien de helft van de dagen geregend. Dan niet de hele dag, maar ongeveer een uurtje per dag. Meestal rond een uur of vier ging het een uurtje regenen en daarna was het weer prima. Naast de regen kan dit seizoen wel een ander nadeel hebben. Bijvoorbeeld de Perhentian Islands in Maleisië sluiten in oktober door het slechte weer. Wil je deze bestemming niet missen (zeker niet doen!) dan zou ik dus kiezen voor een ander seizoen.

 

Voordelen?</strong>
Tsja als er nadelen zijn, zijn er natuurlijk ook voordelen. Zo is de natuur veel groener en dit maakt het wat mij betreft zeker mooier. Ook reis je in het laagseizoen en dit kan zorgen voor lagere prijzen. Vraag hier vooral na in je hostel, want meestal is er wel een korting mogelijk. Ook is het er minder druk en dat vind ik zelf altijd wel fijn. Ik hou niet zo van die gigantisch drukke toeristische plekken.

 

Welke landen?
Het maakt qua regentijd wel uit in welke landen je gaat reizen. De meeste landen in Zuid-Oost Azië vallen wel onder dezelfde noemer. Alleen in bijvoorbeeld Nepal is het waarschijnlijk een ander verhaal. Ik ben tijdens deze reis in de volgende landen geweest: Thailand, Cambodja, Vietnam, Laos en Maleisië. Daarom gaat dit artikel ook alleen over de regentijd in deze landen.

 

Wat zijn jouw ervaringen met reizen tijdens de regentijd?

post a comment