Top

Justtravelme

Sapa Vietnam

De zomervakantie in Nederland is de tijd waarin de meeste mensen op vakantie gaan. Ook Azië is favoriet in deze periode. Jammer genoeg is dit niet de beste tijd in de meeste landen in zuid-oost Azië. Het is er dan namelijk regentijd. Er zijn veel verschillende verhalen te vinden over reizen in de regentijd. Twee jaar geleden reisde ik zelf in de regentijd door Azië en dit is mij goed bevallen. Waarom laat ik je vandaag weten. Reizen in de regentijd in Azië.

 

Alles is veel groener
Tijdens de regentijd valt er uiteraard een aantal keer regen. Doordat het normaal best droog is in Azië is dit juist gunstig als je de natuur op zijn best wil zien. Doordat het regent is namelijk alles veel groener en ziet alles er veel mooier uit. Een nadeel is wel dat foto’s maken hierdoor wel wat lastiger kan zijn je dat je soms niet zo’n mooi uitzicht hebt. Bijvoorbeeld in Sapa, Vietnam was het heel bewolkt en regende het de hele tijd. Ik heb daardoor eigenlijk nauwelijks mooie uitzichten gehad. Heel jammer, want je gaat niet snel nog een keer heen.

 

Mekong Luang Prabang Laos

 

Die regen overleef je wel
Regentijd. Het klinkt heel heftig en zo lijkt het net of er iedere dag een overstroming is omdat het de hele dag de lucht uitstroomt. Niets van dit alles is waar. Natuurlijk regent het af en toe, anders zou het wel de droge tijd heten, maar dit is echt niet iedere dag. Ik denk dat ik maximaal tien dagen per maand had waarop het regende. Pff tien dagen regen zal je nu wel denken, maar dit is ook niet waar. Als het een dag regent dan is dit vaak maximaal één uurtje op de hele dag. Vaak aan het einde van de middag. De bui is dan wel heel hard, dus ik zou gaan schuilen, maar alles valt heel erg mee.

 

Nadelen
Zoals ik hierboven al schreef had ik vrijwel geen mooie uitzichten in Sapa. Ook werd de trekking hierdoor erg zwaar, omdat je continue onderuit gleed. Ook moet je oppassen dat je niet naar een heel afgelegen gebied gaat waar geen verharde wegen zijn. Je kan dan vast komen te zitten en dat kan je een hoop tijd kosten.

 

Kortom: reizen in de regentijd is prima te doen. Ik zou niet speciaal in deze tijd richting Azië gaan, maar als het zo uitkomt, dan maakt het helemaal niets uit.

Ben jij ook in de regentijd op reis geweest? Wat zijn je ervaringen hierbij?

post a comment